Tracy Morgan klaagt Walmart aan

Begin juni liep hij een aantal zorgwekkende verwondingen op na een auto ongeluk.

Het roddelprogramma Entertainment Tonight heeft bevestigt dat de 45-jarige acteur Tracy Morgan weer thuis is. Zijn herstel is zo snel gegaan dat hij het rehabilitatiecentrum mocht verlaten. Eenmaal thuis gekomen liet de acteur er geen gras over groeien: donderdag diende hij een officiële aanklacht in. Hij beschuldigt de Amerikaanse supermarktketen Walmart, waarvan een vrachtwagen zijn limousine had geramd.

De tenlastelegging luidt als volgt: "Walmart moet als bestraffing een schadevergoeding opgelegd krijgen ten gevolge van onguur en roekeloos gedrag waarbij er met opzet andere partijen gedeerd zijn. Walmart ging slordig en achteloos te werk met hun onderneming en eigendom, waarbij meneer Morgan ernstige letsels opliep." Tracy Morgan kampte met een gebroken been, neus en diverse ribben na de aanrijding. Hij moest meerdere ingrepen ondergaan. Op 20 juni verliet hij het ziekenhuis en mocht hij zijn resterende helende dagen in een rusthuis spenderen.

Morgan is echter niet de enige die een zaak met Walmart heeft aangespannen. Komediant James 'Jimmy Mack' McNair overleefde de aanrijding niet. Zijn vrouw, Krista Millea, Morgan's assistent Jeffrey Millea en Ardie Fuqua eisen ook vergoedingen.

Het NTSB (National Transportation Safety Board) vond in de tussentijd uit dat de werknemer van Walmart, Kevin Roper, 104 kilometer per uur reed in een zone waar 72 kilometer per uur was toegestaan. Roper werd kort na het ongeluk met doodslag en roekeloos rijgedrag aangeklaagd. Hij pleitte onschuldig. De aanklacht van Morgan vermeld tevens dat het onbegrijpelijk is dat Roper zo'n 1100 kilometer van huis was terwijl er Walmart faciliteiten dichter bij zijn huis zijn. Er wordt beweert dat de lange rit er voor zorgde dat de bestuurder in slaap viel. Ook zou Roper langer dan 24 uur wakker zijn geweest.

Een woordvoerder van Walmart zei: "Dit was een verschrikkelijke tragedie. We wensen meneer Morgan, meneer Fuqua en meneer Millea volledig herstel toe. Onze gedachten gaan naar hen uit, hun families en vrienden, inclusief meneer McNair die zijn leven verloor. We vinden het ontzettend droevig dat één van onze trucks erbij betrokken was. We helpen volledig mee met het lopend onderzoek. We weten dat het tijd zal kosten om de overige kwesties op te lossen, maar we zijn toegewijd om het juiste te doen voor iedereen die erbij betrokken is."



NieuwsFilm

meest populair