DVD releases week 29

Met o.a. 300: Rise of an Empire, The Grand Budapest Hotel en The Monuments Men.

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

300: Rise of an Empire (2014)

Regie: Noam Murro

Na de overwinning op Leonidas' 300, trekt het Perzische leger onder leiding van Xerxes verder in zuidelijke richting naar de grote Griekse steden. Het democratische Athene is de eerste stad die ze tegenkomen op hun pad. De stad heeft een sterke vloot en staat onder leiding van admiraal Themistocles. Themistocles is gedwongen een alliantie aan te gaan met de aartsrivaal van Athene, het oligarchische Sparta, wiens macht ligt bij zijn superieure infanterie. Xerxes heerst echter nog steeds oppermachtig in aantallen, zowel op zee als op land.
Bekijk de afbeelding

Grudge Match (2013)


De gepensioneerde boksers Billy "The Kid" McGuigan en Henry "Razor" Sharp, zijn rivalen voor het leven. Dan moeten ze nog één keer de ring in voor een laatste grudge match, 50 jaar na hun laatste gevecht tegen elkaar.
Bekijk de afbeelding

The Grand Budapest Hotel (2014)


The Grand Budapest Hotel speelt zich af in het Europa van de jaren 1920. Daar zien we een beroemde hotel conciërge, Gustave H.. Hij erft het schilderij Boy With Apple, nadat zijn one night stand Madame D. vermoord wordt. Haar zoon Dmitri zweert wraak op Gustave, en wijst hem als schuldige aan voor de moord op zijn moeder. Zero Moustafa, de lobbyjongen van het hotel en zijn liefje, Agatha, helpen Gustave het schilderij te verbergen van Dmitri en de autoriteiten.
Bekijk de afbeelding

3 Days to Kill (2014)

Regie: McG

'3 Days to Kill' gaat over een op sterven liggende geheim agent die besluit om met pensioen te gaan om weer een band op te bouwen met zijn vervreemde familie. Maar dan geeft zijn werkgever hem toegang tot een medicijn waarmee zijn leven zou kunnen worden gered. In ruil hiervoor moet hij wel nog één laatste opdracht uitvoeren.
Bekijk de afbeelding

The Monuments Men (2014)


Deze 'The Monuments Men' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een onwaarschijnlijke groep soldaten in de Tweede Wereldoorlog die van Franklin D. Roosevelt de taak kregen om kunstwerken uit de klauwen van Nazi-dieven te redden en deze werken terug te brengen naar hun oorspronkelijke eigenaars. De missie leek haast onmogelijk; de kunstwerken lagen verborgen achter vijandelijke grenzen en de soldaten waren zeven voormalige directeurs van musea, curators en kunsthistorici. Wonderbaarlijk genoeg kregen de moedige schattenjagers, die zichzelf de 'Monuments Men' noemden het voor elkaar om duizenden jaren aan cultuur te redden uit Hitlers bolwerk.
Bekijk de afbeelding

Ain't Them Bodies Saints (2013)


In 'Ain't Them Bodies Saints' wordt het verhaal van Bob Muldoon (Affleck) en Ruth Guthrie (Mara) verteld. Zij worden na een schietpartij in de heuvels van Texas eindelijk opgepakt na een lange reeks van misdaden. Ondanks dat het Ruth is die een van de politieagenten verwondt, neemt Bob de schuld op zich. Hij komt in de gevangenis terecht, maar ontsnapt vier jaar later. Hij gaat op zoek naar Ruth en hun dochtertje, dat geboren is tijdens zijn gevangenschap.
Bekijk de afbeelding

African Safari (2013)


Stap in bij dierengedragkenner Kevin Richardson en de Keniase natuurbeschermer Mara Douglas-Hamilton, voor deze spectaculaire safari door de mooiste gebieden van Afrika.
Bekijk de afbeelding

Barefoot (2014)


Een naïeve, psychologisch instabiele vrouw heeft vanaf haar geboorte in een isolement geleefd. Op een dag ontmoet ze een rijkeluiszoon die door zijn ouders totaal niet serieus wordt genomen. Hij besluit haar mee te nemen naar de bruiloft van zijn broer om aan zijn familie te bewijzen dat hij z'n leven eindelijk op orde heeft. Uiteraard worden de twee langzaam echt verliefd op elkaar.
Bekijk de afbeelding

Diplomatie (2014)


In de nacht van 24 op 25 augustus 1944 ligt het lot van Parijs in de handen van één man. Generaal Von Choltitz bereidt zich er op bevel van Hitler op voor om Parijs op te blazen. Hij heeft nog nooit een bevel genegeerd en dat baart de Zweedse consul Nordling zorgen. Hij neemt daarom een geheime trap die leidt naar de vertrekken van de generaal in Hotel Meurice. Daar probeert hij hem ervan te overtuigen om Parijs niet te laten exploderen. Het enige wapen waarvan hij daarbij gebruik kan maken is diplomatie.
Bekijk de afbeelding

13 Sins (2014)


De falende verkoper Elliot krijgt een cryptisch telefoontje, dat vervolgens een dodelijk spel start. Elliot krijgt dertien opdrachten en elke keer als hij een opdracht succesvol afrondt, wordt de beloning groter. De opdrachten krijgen wel een steeds onheilspellendere afloop.
Bekijk de afbeelding

Young Detective Dee: Rise of the Sea Dragon (2013)

Regie: Hark Tsui

De jonge Dee Renjie komt aan in de hoofdstad om zich als politierechter bij het hoogste gerechtshof te voegen. Zijn plan is om officier van justitie te worden. Tegelijk onderzoekt de felle detective Yuchi een zeemonster dat 's nachts de straten onveilig maakt. Bij toevel proberen zowel Dee als Yuchi het gevaarlijke schepsel te verdrijven.
Bekijk de afbeelding

The Pretty One (2013)


Een tragedie biedt Laurel de kans om zichzelf opnieuw uit te vinden als haar geïdealiseerde tweelingzus Audrey. Terwijl dat leventje haar wel bevalt, moet ze kiezen: onthult ze de leugen, of zet ze 'm voort?
Bekijk de afbeelding

Squatters (2014)


Als ze eerder dan gepland terugkomen van vakantie, ontdekt een gezin dat hun huis ingenomen is door krakers. Het gevolg is een gewelddadige confrontatie.


NieuwsFilm

meest populair