Jason Biggs maakt grappen over MH17

Ondertussen krijgt de acteur het hard te verduren op Twitter.

Er waren nog maar een paar uur verstreken sinds het vliegtuig van Malaysia Airlines uit de lucht gevallen was, toen de eerste grappen op het internet verschenen. Jason Biggs mag met die lummelige glorie strijken, al komt hij er niet zo gemakkelijk vanaf.

"Wilt er iemand mijn frequent-flyer-miles van Malaysia Airlines over kopen?" schreef de American Pie-acteur op Twitter. Het duurde echter niet lang voordat mensen op zijn bericht reageerden. "Ik zal er om lachen wanneer jij een familie tragedie meemaakt," zei één van zijn volgers. Een andere persoon schold hem uit voor vuilnis en een ander schreef: "Life hacks: maak plezier over de geruïneerde levens van honderden mensen, net na de tragedie, zodat mensen denken dat je een stoere houding bezit."

De 36-jarige acteur trok er zich niets van aan. "Hey "te vroeg" lullo's: het is een grap. Je hoeft het niet leuk te vinden. Je hoeft niet eens op mijn Twitter pagina te zijn." Later volgde hij zijn eerdere berichten op met: "Werkelijk, jullie losers proberen letterlijk onzin te vinden om boos over te worden. Richt je woede ergens anders."

Het is niet de eerste keer dat de Orange Is The New Black-ster zijn mond te ver opentrekt. Twee maanden geleden overleed er een deelnemer van het tv-programma Bachelorette. Tijdens de seizoensopening had hij geschreven: "Gekke verandering in regels: in plaats van dit seizoen de deelnemers weg te stemmen, doden we ze."

Gisteren brak het nieuws dat de Boeing 777 - die van Amsterdam naar Kuala Lumpur in Maleisië vloog - was neergestort op de grens van Oekraïne en Rusland. Ook gaat er rond dat het vliegtuig mogelijk uit de lucht is geschoten. De ramp eiste de levens van 295 mensen op. Vijftien daarvan zouden bemanningsleden van Malaysia Airlines zijn. Onder de reizigers zaten er - tot zover bekend - 189 Nederlanders.



NieuwsFilm

meest populair