Casey Kasem's lijk weer teruggevonden

Zijn weduwe, Jean Kasem, zou zijn lichaam naar Canada hebben gestuurd.

Het lichaam van Casey Kasem lijkt maar geen rust te kunnen vinden. Nadat het nieuws uitkwam dat de radiobekendheid nog niet begraven was, ging het verhaal rond dat Kasem's lijk spoorloos was. De oordelende vingers wezen naar zijn tweede vrouw, Jean Kasem, omdat zij in een langdurige strijd met haar stiefkinderen verkeert. Nu weten we dan ten langen leste waar Kasem is: in Canada.

Het verhaal over de dood van Casey Kasem wordt met elk bericht merkwaardiger. Na de dood van Kasem schonk een rechter in Washington Jean Kasem een tijdelijk straatverbod. Casey's oudste dochter, Kerri, had deze onmiddellijk na de dood van haar vader aangevraagd zodat haar stiefmoeder geen beslissingen over het lichaam kon maken voordat er een autopsie gepleegd kon worden. Toen Kerri het verbod naar de begrafenisonderneming in Tacoma bracht kreeg ze echter te horen dat het lichaam al verdwenen was. Een medewerker van de begrafenisonderneming vertelde: "We kunnen bevestigen dat Casey Kasem niet meer in onze zorg is en dat we zijn overlijdenscertificaat hebben gevalideerd."

Kerri had de lijkschouwing aangevraagd wegens een strafrechtelijk onderzoek dat nog aan de gang is. Volgens de politie zou het onderzoek betrekking hebben tot misbruik van ouderen. Jean zou Casey in een wilde autorit hebben meegesleurd die een weeklang duurde en in meerdere Amerikaanse staten plaats vond. De reis zou Casey wonden hebben opgeleverd die vervolgens ontstoken en zijn dood voortbrachten.

Naar verluidt heeft Jean Kasem het originele overlijdenscertificaat ingevuld, omdat de staat Washington de wederhelften boven de nageslachten plaatst betreffende de afhandeling van de overledenen. Op het certificaat is aangegeven dat het stoffelijk overschot naar een begrafenisonderneming in Montreal, Canada gebracht moet worden. Jean wilt graag dat zij er zich om bekommeren. Kerri vindt dit maar onzin, omdat: "Mijn vader heeft niets met Canada. Hij leefde 45 jaar lang in Los Angeles." Een vertegenwoordiger van Kasem's andere kinderen zei dat de situatie "pure waanzin" is.

Casey Kasem overleed 15 juni op 82-jarige leeftijd.



NieuwsFilm

meest populair