Kelsey Grammer vergeeft zijn zusters moordenaar

De gevangene kreeg kans op vervroegde vrijlating en Grammer ging de confrontatie met krachtige woorden aan.

Kort na de vrolijke geboorte van zijn nieuwe kind moest acteur Kelsey Grammer iets verschrikkelijks uit zijn verleden opgraven. De man die Grammer's 18-jarige zuster Karen Elisa Grammer in 1975 verkrachtte en vermoordde kreeg onlangs de kans op vervroegde vrijlating. Grammer mocht de hoorzitting bijwonen om te beslissen of de 57-jarige moordenaar, Freddie Lee Glenn, achter de tralies zou blijven. Het gesprek verliep via een videomonitor.

"Ik accepteer dat je met berouw leeft," begon de 59-jarige acteur nadat Glenn zich verontschuldigde voor zijn misdaad en zei dat hij veranderd was. "Maar ik leef elke dag met die tragedie. Ik accepteer je verontschuldiging. Ik vergeef je. Ik kan je daarentegen niet mijn goedkeuring schenken voor je vrijlating. Als ik die beslissing zou zegenen, zou dat een verraad op mijn zusters leven zijn." Grammer vertelde een tranende Glenn: "Ik wil geloven dat je daadwerkelijk je leven hebt gewijzigd. De dingen die je zegt... Ik accepteer het merendeels. Voor iemand die slechte keuzes heeft gemaakt heb je, je onschuld niet bij een betere persoon kunnen pleiten."

Glenn was ook achttien jaar oud toen hij Grammer's zus ontvoerde. Ze werkte destijds bij een restaurant die de naam Red Lobster droeg. Glenn volbracht de ontvoering met zijn gebruikelijke handlanger en tevens soldaat Michael Corbett en twee andere medeplichtigen. Ze wilden de Red Lobster beroven, maar namen het hazenpad zonder geld en met één gegijzelde. Vervolgens beroofden ze een supermarkt met succes en namen Karen mee naar een appartement waar het oorspronkelijke duo resideerden. Daar werd ze herhaaldelijk onteerd.

Nadien plaatste Glenn zijn slachtoffer in een auto en stak haar in de keel, rug en hand onder invloed van LSD met de bedoeling haar achter te laten om te sterven. Het lukte Karen om met haar verwondingen naar een huis met de voordeur lichten aangestoken te rennen, maar niemand was thuis. Ze stierf op de veranda. De politie wist een week lang haar naam niet totdat Kelsey Grammer zijn zus kwam identificeren. Glenn werd in eerste instantie ter dood veroordeeld, maar deze werd later veranderd in levenslang toen de doodstraf in de staat Colorado werd afgeschaft. Tijdens de hoorzitting zei Glenn: "Ik dacht dat ik dood ging. Ik dacht dat ik gedood zou worden. Ik denk dat ik een tweede kans verdien."

Glenn biechtte ook nog twee andere misdaden op die rondom dezelfde periode voorvielen. Eentje ging om de soldaat Daniel Van Lone die Glenn samen met Corbett beroofde en daaropvolgend vermoordde. De buit was 50 cent. Een week later zette het dodelijke duo hun zinnen op een andere soldaat, genaamd Winifred Proffitt. Deze dacht marihuana van het duo te kopen, maar moest uiteindelijk zijn leven bekopen met een bajonet in zijn lijf, omdat Corbett enigszins nieuwsgierig was naar het resultaat.

Voorlopig zal de moordenaar van Kelsey Grammer's zus vast blijven zitten. Glenn's volgende hoorzitting zal over drie jaar weer aan bod komen.





NieuwsFilm

meest populair