Indio Falconer Downey aangeklaagd

De zoon van Robert Downey Jr. moet mogelijk naar de cel voor het bezitten van drugs.

Op 29 juni werd de 20-jarige zoon van Robert Downey Jr., Indio Falconer Downey, gearresteerd toen politieagenten cocaïne en andere drugsgerelateerde goederen in diens voertuig vonden. Ondanks dat Indio enkel als passagier functioneerde zal hij nochtans moeten boeten. Namelijk met een aanklacht voor het bezitten van drugs en het bezitten van een basepijp.

De aanklachten waren onmiddellijk de volgende dag ingediend. Indio's voorgeleiding zal op de 29ste van augustus plaatsvinden. Toen Indio naar de gevangenis moest, kwam hij niet lang daarna vrij na het betalen van een borgsom van 10.000 dollar. Nu ziet het er naar uit dat hij de maximale straf van drie en een half jaar gevangenistijd kan krijgen als hij voor beidde aanklachten schuldig wordt bevonden. Het is daarentegen ook niet onvoorstelbaar als de rechter hem in een programma plaatst die zijn drugsverslaving moet tegengaan. Dit is een typische optie die voorkomt bij overtreders die voor de eerste keer zijn opgepakt.

Indio is Robert Downey Jr.'s eerste kind die hij met ex-vrouw Deborah Falconer kreeg. Downey Jr. heeft daarnaast met zijn tweede vrouw, Susan, een tweejarig knulletje genaamd Exton Elias. Afgelopen maand kondigde de twee trotse ouders aan dat er een nieuw kindje onderweg is. Het meisje wordt rondom november verwacht.



NieuwsFilm

meest populair