'Captain America 3'-schrijvers willen Modok introduceren in het Marvel universum

Een tijd terug was Peter Dinklage (Game of Thrones, X-Men: Days of Future Past) op het oog voor de rol.

Captain America 3-scriptschrijvers Christopher Markus en Stephen McFeely lieten enkele jaren geleden weten dat zij graag acteur Peter Dinklage in Captain America 2 zouden zien als het personage Modok. Dit kwam er niet van en Dinklage koos voor een rol in X-Men: Days of Future Past. De schrijvers zijn het personage echter niet vergeten en lijken hem graag een plekje te willen geven in het Marvel Universum, mogelijk zelfs in de derde Captain America (2016).

Markus tegenover SFX op de vraag welk personage hij graag in Captain America 2 had willen zien: "Ik wilde graag Modok in de film. Maar het is niet eenvoudig om een enorm drijvend hoofd in het verhaal te plaatsen." Volgens Markus is een dergelijk personage niet zo eenvoudig te introduceren als de andere personages. "De complete film moet in teken van het personage staan om hem te kunnen ondersteunen." McFeely voegde hieraan toe dat het idee zeker nog niet van de agenda is.

Ook onthulden de schrijvers dat ze Hawkeye (Jeremy Renner) uit het verhaal schrapte van het uiteindelijke Captain America: The Winter Soldier: "Er waren versies waarin Hawkeye een rol had. Het bleek dat hij te weinig te doen had en het leek erop dat we hem te niet genoeg de ruimte konden bieden. Het was bijna een cameo."

Aangezien vooral de tweede Captain America-film niet al teveel sci-fi elementen bevatte, lijkt het er niet op dat Modok in die film-reeks opduikt. Maar Marvel Studios verrast wel vaker, dus mogelijk zien we het opvallende personage (snel) terug in een andere titel.

NieuwsFilm

meest populair