Nintendo reageert op 'Robin Williams in Zelda spel'-petitie

Na het overlijden van de acteur startte de Zelda communiteit een petitie om Williams in het nieuwste spel te laten opdagen.

Familieleden, collega's en vrienden hebben onlangs afscheid genomen van komiek Robin Williams door zijn as in de Baai van San Francisco te verspreiden. Hij werd 63 jaar oud, maar er is een onopvallende groep mensen die hem onsterfelijk willen maken. Gamers - in het bijzonder de liefhebbers van de Nintendo Zelda computerspellen - hadden op de dag van overlijden een petitie gestart om Williams' gelijkenis in een toekomstig Zelda spel te krijgen, zodat hij voor altijd door zou bestaan op een ander platform.

Het verzoek legde uit: "Robin was een enthousiaste speler van videogames, die zielsveel van Nintendo hield, en een specifieke liefde bezat voor alles dat te maken had met 'Legend Of Zelda.' Het is welbekend dat hij zijn dochter naar de serie getitelde prinses heeft vernoemd. Nintendo of America namen Robin en zijn dochter onderlaatst nog in dienst om de franchise in een serie van advertenties te promoten. Dus, op een dag met weinig woorden, wat kunnen we doen? Nou, er komt een nieuw Zelda spel aan. Een gedurfde her uitvinding, een gloednieuw avontuur voor de Wii U. Ik zou graag willen voorstellen dat wanneer het spel in het Engels uitkomt, Nintendo of America en Treehouse één van de karakters "Robin" zal noemen ter nagedachtenis. Hij zal het spel niet spelen, maar hij zal voor altijd voortleven in een universum waar hij van hield."

De petitie overschreed onlangs honderdduizend handtekeningen. Het Japanse elektronica bedrijf heeft daaropvolgend een uitspraak naar buiten gebracht. "Robin Williams was geliefd bij Nintendo. Onze harten gaan uit naar zijn familie. In het bijzonder naar Zelda Williams met wie wij meerdere keren hebben gewerkt. We waarderen de ondersteuning van de gaming communiteit en we erkennen het verzoek van onze fans om Robin te eren in een toekomstig spel. We zullen echter niet discussiëren wat er in de toekomstige spellen kan gebeuren tijdens deze moeilijke periode, maar we zullen onze herinneringen van Robin nauw vasthouden."

Ondanks het ondefinitieve antwoord van Nintendo was Nick Schaedel, die de petitie had gestart, zeer overweldigd door de vele reacties en steun die de petitie kreeg. Hij vertelde de ijveraars de moed erin te houden, omdat er ook nog andere manieren zijn om het legaat van Robin Williams te eren.



NieuwsFilm

meest populair