Al Pacino: "Scorsese's 'The Irishman' nog steeds in ontwikkeling"

De nieuwe gangsterfilm met Pacino, De Niro en Pesci staat nog steeds in de planning.

Het is alweer een jaar of vier geleden dat we voor de eerste keer iets hoorden over The Irishman, de vermeende nieuwe gangsterfilm van regisseur Martin Scorsese met in de hoofdrollen Al Pacino, Robert De Niro en Joe Pesci. In de tussentijd heeft de regisseur Hugo (2011) en The Wolf of Wall Street (2013) gemaakt en binnenkort gaat hij aan de slag met Silence, een nieuwe film met Liam Neeson en Andrew Garfield. De grote vraag is of Scorsese zich er ooit nog toe zal gaan zetten om een film te maken over Frank "The Irishman" Sheeran, de beruchte crimineel die verantwoordelijk was voor meer dan 25 maffiagerelateerde moorden en ook nog eens werd gelinkt aan de aanslagen op John F. Kennedy en Jimmy Hoffa.

Dit blijkt wel het geval te zijn, althans als we Pacino mogen geloven. De acteur bevestigde tegenover The Daily Beast dat The Irishman nog steeds in de maak is, maar kon verder niets zeggen over een tijdschema of begindatum. Wel wist Pacino te melden dat Boardwalk Empire-ster Bobby Cannavale een rol zal vertolken in de film.

Er werd een tijd terug ook gezegd dat Harvey Keitel misschien aan The Irishman zou gaan meewerken, maar het is op dit moment niet bekend of hier nog steeds sprake van is. Het scenario is afkomstig van Steve Zaillian (Schindler's List, Gangs of New York) en het ziet ernaar uit dat de opnames pas eind 2015 of begin 2016 van start zullen gaan.



NieuwsFilm

meest populair