Interview verkocht aan buitenland

Producent Gijs van de Westelaken heeft de film Interview van Theo van Gogh verkocht in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk. De Duitse distributeur Pegasus brengt de psychologische thriller deze winter in elk geval uit in de Duitstalige landen.

Interview gaat over een verwaande journalist die een vraaggesprek heeft met een soapsterretje. Tussen het tweetal ontspint zich vervolgens een venijnig psychologisch machtsspel. Katja Schuurman en Pierre Bokma vertolken de hoofdrollen.

Interview heeft een heel lange adem, zegt producent Van de Westelaken. Pas een paar maanden geleden pikte een Zweedse agent de film, die anderhalf jaar geleden in de Nederlandse bioscopen draaide, op. Interview trok overigens in Nederland slechts 8000 bezoekers.

Ondertussen werkt Van de Westelaken aan nieuwe versies van de film in zowel Amerika als India. Van Gogh zou beide Engelstalige versies regisseren. Waarschijnlijk reist hij in november met Van de Westelaken naar India om locaties voor de opnames van de Bollywood-versie te bekijken. Voor de nieuwe Amerikaanse versie heeft de producent Madonna benaderd. Ook heeft hij rechten voor nieuwe versies in Polen en Slowakije verkocht.



NieuwsFilm

meest populair