Ook 'Ghostbusters' moet een film-universum worden

Dan Aykroyd onthult de grootse plannen.

Afgelopen periode is Ghostbusters weer flink in het (film)nieuws. Al jaren tracht Dan Aykroyd een derde deel van de grond te krijgen en onlangs verscheen het bericht dat Universal werk wil maken van een Ghostbusters-film met vier vrouwelijke spookjagers. Aykroyd onthulde tegenover Belfast Telegraph hoe er over de toekomst van Ghostbusters wordt nagedacht.

"Ik denk tegenwoordig anders over Ghostbusters. Het moet niet alleen een vervolg, prequel, tv-serie of een compleet nieuwe film worden. Het merk moet meer betekenen. Denk aan de merken Pixar en Star Wars van Disney en Marvel van Fox. Iedereen bij Sony denkt er nu hetzelfde over. De uitvoerders, de creatievelingen, Ivan Reitman en ikzelf denken na over hoe we komende tien jaar met de dingen om moeten gaan."

Hij geeft zelfs een voorbeeld over hoe er naar de franchise wordt gekeken: "Een voorbeeld, de Ecto staat nu in een garage. Zonder motor, zonder schakelbak, zonder verf en zonder wielen. Hij heeft nieuwe remmen en elektronica nodig en nog veel meer. Dat doen we nu ook met Ghostbusters. We herbouwen het en denken verder dan een enkele film."

Hij verwijst ook naar de aanpak van Marvel Studios: "Het is als het model van Marvel. We halen alle elementen uit die films en zetten ze als andere ideeën neer. Maar we zullen zien. Ik denk dat een derde film met vrouwen of een vierde film met vrouwen zou kunnen slagen. We moeten het script nog wel schrijven."

Bridesmaids-Paul Feig zou volgens de geruchten in beeld zijn om een Ghostbusters te regisseren. Check op Belfast Telegraph een video van het interview met Aykroyd.



NieuwsFilm

meest populair