Geoff Johns over crossovers DC-series en films

Het gaat gewoon niet gebeuren.

Marvel kiest er met zijn televisieseries voor om ze deel uit te laten maken van het veel bredere Marvel Cinematic Universe. Zo heb je dus Agents of S.H.I.E.L.D., waar je de invloed van zaken die in de Marvel-films gebeuren voelt. Maar ook omgekeerd is het geval. DC kiest juist voor een andere formule: de vele series die rond DC-personages bestaan en ontwikkeld worden, bestaan in een eigen universum.

In een interview met Variety ging DC Chief Creative Officer Geoff Johns in op waarom de projecten van DC los blijven bestaan van de films. ”We willen vrijheid geven aan de bedenkers,” begon hij. ”Opdat zij al hun passie kunnen gebruiken om de beste serie, de beste film, het beste spel te maken, zonder dat te hoeven verbinden aan andere zaken.”

Hij gelooft ook dat de series succesvol zijn omdat ze dicht bij de comics blijven. ”De personages worden altijd veranderd en uitgebreid, of ze nou van televisie naar de comics of comics naar film gaan, maar het DNA blijft altijd hetzelfde.”

Op dit moment heeft DC Comics een flink aantal series in ontwikkeling. Zo is er Arrow en The Flash op het kanaal The CW en bestaan er nog een Constantine-serie en gaat volgende week de eerste aflevering van Gotham in première. Ook kunnen we nog een Supergirl-serie verwachten in de nabije toekomst.



NieuwsFilm

meest populair