Bioscoopreleases week 38

Met deze week o.a. The Prince en What If.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Life of Crime (2013)


Ordell en Louis zaten samen in de gevangenis voor autodiefstal. Nu ze weer op vrije voeten zijn bundelen ze hun krachten voor een laatste grote slag. Maar als ze de echtgenote van een welvarend projectontwikkelaar ontvoeren, loopt hun plan anders dan gepland.
Bekijk de afbeelding

The Prince (2014)


Een gepensioneerde misdaadbaas uit Las Vegas moet terug naar de stad, om zijn voormalige vijanden aan te pakken. Zijn tienerdochter is namelijk vermist.
Bekijk de afbeelding

What If (2013)


Wallace en Chantry ontmoeten elkaar op een feest waar kleine stukken poëzie worden voorgelezen. Er heerst meteen een goede chemie tussen beiden. Tenminste als vrienden. Naarmate de tijd vordert trekken de twee steeds meer naar elkaar toe, en alles word besproken. Maar er is een probleem ... Chantry heeft verkering. Wallace lijkt steeds meer te vallen voor de mooie Chantry, en ook zij kan haar gevoelens voor hem maar moeilijk onderdrukken. Zal hun liefde voor elkaar vernietigd worden door de romantische invloeden van buitenaf, of kunnen ze misschien gewoon genieten van de voordelen die een simpele platonische relatie met zich mee brengt?
Bekijk de afbeelding

Deliver Us from Evil (2014)


Een politieagent uit New York ontmoet tijdens een zaak een priester die de agent ervan weet te overtuigen dat de zaak demonisch is. Samen nemen ze het op tegen de paranormale krachten die hen tegenwerken.
Bekijk de afbeelding

If I Stay (2014)


Het drama 'If I Stay' gaat over de 17-jarig Mia (Moretz) die in een coma raakt na een zwaar auto-ongeluk. Tijdens de coma beleeft ze een zogenaamde uittreding. In de korte periode na het tragische ongeluk moet Mia een onmogelijke keuze maken.
Bekijk de afbeelding

Dorsvloer vol confetti (2014)


Katelijne is een jong meisje dat in een streng protestants boerengezin opgroeit. Ze is het enige meisje tussen zes broers en daardoor wordt ze nauwelijks betrokken bij het werk op de boerderij. Katelijne voelt zich buitengesloten in de dagelijkse gesprekken die zij voeren. Om die reden laat Katelijne haar verbeelding de vrije loop gaan en geeft ze zich toe aan Bijbelse verhalen, roddels en zelfs sprookjes, hoewel ze die eigenlijk niet mag lezen. Tijdens de bruiloft van haar broer overdondert ze echter haar familie met literatuur, waarmee ze afscheid neemt van haar jeugd.
Bekijk de afbeelding

Goltzius and the Pelican Company (2012)


Het is 1590. De Nederlandse kunstenaar Hendrick Goltzius komt naar het kasteel aan de Rijn van de markgraaf van de Elzas. Goltzius haalt de graaf over om hem geld te geven zodat hij een drukpers aan kan schaffen. Hij wil hiermee erotische versies van geïllustreerde verhalen uit het Oude Testament afdrukken, zoals de verhalen van Adam en Eva, van Lot en zijn dochters, David en Bathsheba, Potiphar's vrouw, Samson en Delilah, en het verhaal van Johannes de Doper en Salome uit het Nieuwe Testament. Nadat hij zijn boek heeft voltooid, biedt hij de graaf aan om de illustraties aan zijn hof op te voeren als een toneelstuk.
Bekijk de afbeelding

Alphabet (2013)


Een documentaire die kijkt naar het modern onderwijssysteem. De documentaire toont aan dat het de creatieve mogelijkheden van kinderen inperkt.


NieuwsFilm

meest populair