'Tetris'-film van epische proporties in de maak

Het moet een gigantisch science fiction spektakel worden.

Had je gedacht dat Hollywood geen merken meer zou kunnen vinden om films van te maken? Dan heb je het mis: The Wall Street Journal meldt dat Threshold Entertainment de rechten heeft gekocht op Tetris. Het productiehuis zal een twee uur durende film ontwikkelen over de geometrische objecten.

Maar je hoeft ook weer niet te verwachten dat de film alleen maar om die objecten draait: ”Het wordt een erg grote, epische science fiction film,” vertelde Threshold CEO Lary Kasanoff. ”Dit is geen film waarin wat lijnen rond de pagina lopen. We gaan geen voeten geven aan de geometrische vormen.”

Wat die science fiction film precies in moet houden is nogal de vraag. Duidelijker werd Kasanoff namelijk niet in het bericht van de Wall Street Journal. ”We hebben een verhaal rond ‘Tetris’ dat van het geheel een veel fantasierijker ding maakt. We hebben absoluut het canvas voor prachtige entertainment, op epische schaal. Wat je zult zien in ‘Tetris’ is slechts de top van de ijsberg, die van intergalactisch belang is.”

Het spel Tetris stamt uit 1984 en werd gemaakt door de Rus Alexey Pajitnov. Toen het spel in 1989 verkrijgbaar werd voor de Nintento Game Boy, werd het een gigantisch fenomeen. Ondertussen zijn er miljoenen exemplaren van het spel verkocht en is het een van de meest gedownloade en verkochte spellen ooit.



NieuwsFilm

meest populair