Tracy Morgan is verantwoordelijk voor zijn eigen verwondingen

Althans, dat beweert de supermarktketen Walmart.

Inmiddels zijn we weer vier maanden verder sinds komiek en acteur Tracy Morgan betrokken raakte bij een groot auto ongeluk. Morgan's limousine werd door een vrachtwagen van Walmart geraakt en creëerde daaropvolgend een kettingbotsing die vele mensen in het ziekenhuis stuurde, waaronder Morgan zelf, en één dode opeiste. Sindsdien is Morgan redelijk hersteld van zijn letsels, maar de strijd om wie er nou precies verantwoordelijk is gaat nog altijd door.

De Cop Out-acteur besloot na zijn vrijlating uit het ziekenhuis de Amerikaanse supermarktketen aan te klagen, maar zij vinden dit niet eerlijk. TheWrap heeft wettelijke documenten bemachtigd waarin staat vermeldt dat Morgan en de andere betrokkenen die aangereden waren niet de correcte voorzorgsmaatregelen hebben genomen. In andere woorden: niemand had blijkbaar zijn of haar gordel om.

"De verwondingen van de aanklager, indien die bestaan, zijn tot stand gekomen omdat de aanklager zijn beschikbare veiligheidsgordels niet heeft benuttigd," verklaart Walmart. "Wegens het verwaarlozen van algemene zorgzaamheid in de vorm van het gebruik van veiligheidsgordels, achten we het gedrag van de aanklager onredelijk en negeert hij wat in zijn belang is. Alle, of een deel van de letsels zouden afgenomen of verminderd kunnen zijn door middel van het gebruik van een beschikbare autogordel."

Op 7 juni vond de botsing plaats. De voormalige 30 Rock ster had net een komedieshow achter de rug toen de vrachtwagenchauffeur Kevin Roper de limousine raakte. Naar verluidt reed Roper zo'n 100 kilometer per uur waar hij enkel 70 mocht rijden. De werknemer van Walmart was kort na het ongeval aangeklaagd wegens roekeloos rijgedrag en doodslag. De tenlastelegging van Morgan benadrukt daarnaast dat Roper moe was en veel te lang achter het stuur zat. Ook zou de chauffeur zijn baan veel te ver van huis hebben uitgevoerd: 1100 kilometer.



NieuwsFilm

meest populair