Bioscoopreleases week 40

Met o.a. Gone Girl en Annabelle.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Gone Girl (2014)


Als de vrouw van Nick Dunne spoorloos verdwijnt, probeert hij erachter te komen wat er precies aan de hand is. Een complicerende factor is dat hijzelf beschuldigd wordt van haar verdwijning.
Bekijk de afbeelding

Wonderbroeders (2014)


Het verhaal van een groep monniken dat zich staande probeert te houden in de materialistische moderne wereld. Als de gemeente hun klooster wil annexeren, leidt dat tot spanningen tussen de mannen. Dan gebeurt het wonder: er stroomt bloed uit het Jezusbeeld! Het klooster staat volop in de belangstelling, maar of de heren daar nu zo blij mee moeten zijn...
Bekijk de afbeelding

Annabelle (2014)


Spin-off van 'The Conjuring', handelt over de oorsprong van de moordlustige pop Annabelle.
Bekijk de afbeelding

Il conformista (1970)


Il Conformista van Bernardo Bertolucci uit 1970 gaat over een jonge man die er graag bijhoort, en zich dus aanpast aan zijn omgeving. Maar in het Italie van 1938 houdt dat in, dat hij zich bij de Fascisten aansluit en dat hij zijn sexuele geaardheid verborgen moet houden. Jean-Louis Trintignant speelt de man die tot over zijn oren verzeild raakt in de eisen van een systeem dat niets om hem geeft.
Bekijk de afbeelding

Hollywood Banker (2014)


Het verhaal van hoe de Nederlandse bankier Frans Afman een nieuw system bedacht om onafhankelijke films in Hollywood te financieren. Tegelijk het verhaal van hoe hij niet kon voorkomen dat het systeem in elkaar stortte, toen ambitie veranderde in hebzucht.
Bekijk de afbeelding

Master of the Universe (2013)


Op een leegstaande verdieping van een bank in Frankfurt vertelt de Duitse voormalig investment banker Rainer Voss openhartig over de hypnotiserende dagelijkse praktijk van financiële dienstverlening, waarmee hij soms miljoenen dollars per dag verdiende. Net als veel andere jonge handelaren maakte Voss tijdens de kapitalistische gloriedagen in de jaren tachtig een bliksemcarrière waarin weinig vragen gesteld werden en de kansen tot in de hemel reikten. Tegen het decor van glanzende kantoorflats slentert de inmiddels ontslagen vijftiger wat beschroomd over de verlaten handelsvloer en door de lege vergaderzalen en blikt hij terug op die voorbije, megalomane tijden - alsof Wall Street's Gordon Gekko terugkeert op de plaats delict. Met zijn zes tot acht beeldschermen waande ook Voss zich destijds een master of the universe die met één druk op de knop invloed uitoefende aan de andere kant van de wereld. Maar de wereld werd steeds minder overzichtelijk, gevolgen werden onvoorspelbaar, tot ten slotte de luchtbel uiteenspatte. Naast persoonlijke ontboezemingen laat Voss ook zijn licht schijnen op de huidige economische situatie in Europa, en verklaart hij waarom banken niet gauw van koers zullen veranderen of ooit transparant te werk kunnen gaan. Een uniek, maar ontmoedigend inkijkje in deze wereldvreemde branche.
Bekijk de afbeelding

Bittersweet (2014)


De vrouwelijke bokser Diana Prazak wil de beste van de wereld worden en neemt daarom een zeer ambitieus besluit door op een uitnodiging in te gaan om tegen de wereldkampioen en nummer 1 van de wereld Frida Wallberg te vechten. Beide vechtsters zijn totaal verschillend. De onverslaanbaar geachte Frida is een prachtige verschijning met blond haar en krijgt volop aandacht van media, sponsoren en fans. Diana daarentegen knoopt de eindjes aan elkaar en is in de anonimiteit bezig met haar gepassioneerde training. Bijzonder is echter dat zij getraind wordt door zesvoudig wereldkampioen Lucia Rijker. Bittersweet volgt deze twee vrouwen en bouwt op naar een dramatische wending. Is dit waar Diana het allemaal voor deed?
Bekijk de afbeelding

Brozer (2014)


Het verhaal van een actrice die een rol speelt, die haar echte levensverhaal reflecteert. Terwijl ze een vrouw speelt die stervende is door kanker, vertelt de dokter van Muis dat ze niet veel tijd meer heeft. Ze zal snel overlijden. De film toont de ontwikkeling die Muis hierna doormaakt.
Bekijk de afbeelding

2/11 Het spel van de wolf (2014)


2 november 2004, even na 9 uur in de ochtend. Op het hoofdkantoor van de AIVD in Leidschendam gaan alle alarmbellen af: het bericht komt binnen dat in Amsterdam Theo van Gogh is vermoord, en even later dat de dader Mohammed Bouyeri heet. Vooral die laatste mededeling doet de hectiek ten kantore toeslaan, want die naam kennen ze bij de dienst maar al te goed. En hij is niet de enige. Feitelijk kennen ze alle leden van wat de pers de "Hofstadgroep" is gaan noemen. Sterker: met menig lid onderhoudt de dienst nauwe contacten. Wat is er gebeurd? Hoe kon het dat ze niet in de gaten hadden dat Bouyeri, toch een centrale figuur in hun onderzoek, met dat plan rondliep? En dat hij het kon uitvoeren zonder dat de dienst het in de gaten had? Of is er meer aan de hand?


NieuwsFilm

meest populair