Michael Caine gaat eind dit jaar met pensioen

Tenzij hij weer een geweldig scenario krijgt.

Michael Caine denkt eind dit jaar met pensioen te gaan. In een interview met de BBC vertelde hij klaar te zijn met het maken van films. Hij heeft al zijn doelen bereikt. ”Het enige wat ik nog doe, is films maken die ik ook echt wil maken.”

”Als ik geen scenario krijg waar ik dolenthousiast van word, ben ik in december klaar met mijn laatste film,” ging hij verder. ”Ik heb altijd erg specifieke doelen gehad met mijn films. Ik wilde of een Oscar krijgen, of wat geld verdienen. Dat zijn de twee redenen waarom ik films maak. Nu heb ik twee Oscars en wat geld, dus dat zit wel goed.”

De acteur won Oscars voor zijn rollen in Hannah and her Sisters en The Cider House Rules. Hij gelooft ditmaal met pensioen te zullen gaan, maar houdt de mogelijkheid open nog terug te keren. ”Ik ben al zo’n dertig keer met pensioen gegaan en dan krijg ik altijd een scenario dat ik niet kan weigeren. Maar nu ben ik min of meer echt met pensioen gegaan. Ik maak nog de tweede Now You See Me, dat is in december, en dan stop ik ermee.”

NieuwsFilm

meest populair