Nieuwe versie Cha-cha op Filmfestival

Op het Nederlands Film Festival is een nieuwe versie te zien van de film Cha-cha, met Herman Brood. Regisseur Herbert Curiel heeft de film uit 1979 voorzien van een nieuwe proloog en epiloog.

In de proloog zijn meer beelden te zien van het filmhuwelijk van Brood en zangeres Nina Hagen. De epiloog bestaat uit een compilatie van beelden over de zelfmoord van Brood in juli 2001, zo maakte filmmaker Jan Doense dinsdag bekend. De nieuwe Cha-cha beleeft zijn première op de 2e Hollandsche Filmnacht die Doense komende vrijdag presenteert.

De film geeft een tijdsbeeld van Amsterdam tijdens de gloriedagen van de punktijd. Behalve Herman Brood en Nina Hagen zijn in de film onder anderen Sjef van Oekel, Ramses Shaffy, Jules Deelder en Simon Vinkenoog te zien. Hoewel Cha-cha indertijd geen bioscoopsucces was, heeft de film inmiddels een flinke cultstatus verworven.

De 2e Hollandsche Filmnacht vindt plaats in het Rembrandt-theater. Regisseur Herbert Curiel is hoogstwaarschijnlijk aanwezig om de nieuwe versie van zijn film toe te lichten.



NieuwsFilm

meest populair