Het Zuiden kanshebber Europese prijs

De Nederlandse speelfilm van Martin Koolhoven is geselecteerd voor de European Film Awards 2004. Ook de Belgische politiethriller De Zaak Alzheimer van Erik van Looy, die mede met Nederlands geld is geproduceerd, is in de race voor een van de Europese filmprijzen.

Dat heeft de organisatie van het filmevenement dinsdag bekendgemaakt. In totaal zijn vierhonderd films voorgedragen om kans te maken op een nominatie in een van de categoriën. Het bestuur van de Europese Film Awards selecteerde er uiteindelijk 42. Uit deze lijst zullen de 1600 leden van de European Film Academy de komende weken de nominaties kiezen.

De Europese filmprijzen worden voor de zeventiende keer uitgereikt. Dat gebeurt in categoriën als beste film, beste regisseur en voor de eerste keer beste componist. Ook zijn er prijzen voor de beste acteur, actrice, scenarioschrijver en cinematograaf. De uitreiking heeft 11 december plaats in Barcelona.

Het Zuiden, een drama met in de hoofdrollen Monic Hendrickx en Frank Lammers moet het opnemen tegen Europese kassuccessen als Gegen die Wand, Love Actually en Girl with a Pearl Earring.



NieuwsFilm

meest populair