Humor

Hoverboard uit 'Back to the Future' werkelijkheid

Nu nog even finetunen en we kunnen net als Marty McFly over de straten zweven.

door Jim Pedd op 22.10.2014 om 14:37 in Humor
In Back to the Future: Part II reizen Doc (Christopher Lloyd) en Marty McFly (Michael J. Fox) naar het jaar 2015. Daarin wordt een bijzonder toekomstbeeld geschetst van holografische films en hoverboards, skateboards waarmee je over de straten kunt zweven. Die holografische films zullen voorlopig nog geen werkelijkheid worden, maar het bedrijf Hendo heeft een werkend hoverboard ontwikkeld.

In de video onderaan dit bericht kun je zien dat het hoverboard daadwerkelijk functioneert. Het ding zweeft ongeveer twee tot drie centimeter boven de grond en kan het gewicht van één persoon ondersteunen. Om het ding door te ontwikkelen, heeft het bedrijf het project op Kickstarter gezet.

Het ding maakt gebruik van magnetische velden en heeft om die reden een metalen ondergrond nodig. Daarom wil Hendo graag speciale hoverboard parken bouwen, waar de apparten kunnen werken. Eén van de euvels die nog verholpen moeten worden is de levensduur van de batterij. Een volledig opgeladen batterij gaat ongeveer 12 tot 15 minuten mee en daarna moet ‘ie weer gedurende twee uur opgeladen worden.

Op dit moment zijn er tien prototypes gebouwd, beschikbaar voor gelukkige kopers die daar 10.000 dollar (omgerekend zo’n 7.900 euro) voor over hebben. Daarvan zijn er overigens nog twee niet verkocht. Hieronder de video, waarin de werking van het apparaat getoond wordt. Daaronder tref je verder de toekomstvisie van Hendo aan, met ontwerpen van hoverparks.
9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Papandreas

Avatar

Ik droom dus al vanaf m'n 9e over het hebben van zo'n ding. Nu nog wat organen verkopen en ik kan er een kopen!

Ereptile

Avatar

Papandreas "Ik droom dus al vanaf m'n 9e over het hebben van zo'n ding. Nu nog wat organen verkopen en ik kan er een kopen!"


Orgaanhandel blijkt in Nederland in ieder geval erg in trek te zijn, dus je hebt 'm zo binnen ;)

Nee maar wel supervet dat de technologie zo ver is dat ze dit allemaal kunnen maken nu. Ook al lijkt het principe van magneetvelden best voor de hand liggend.

aspers

Avatar

Gewoon nog even geduld hebben. De techniek is er nu dus wel (hoewel hij meer over de grond lijkt te schuren).

Nog een paar jaar doorontwikkelen en dan gereed maken voor de massa!

rick512

Avatar

Best apart dat het jaar wat in de film beschreven wordt, al bijna werkelijkheid is.

Time flies

masterbe

Avatar

De ondergrond is van metaal. Gelijke polen bij een magneet stoten elkaar af. Op deze manier werken ook sommige monorailtreinen. Uiteindelijk moet het magnetisch veld zo sterk worden dat er gebruik gemaakt kan worden van het magnetisch veld van de aarde. Net als bij de kikker

rainking

Avatar

Ja, is deze wél echt? Een jaartje geleden (of misschien zelfs nog eerder) werd er ook al een Hoverboard laten zien op een filmpje en dat bleek puur nep te zijn.

Remco

Avatar

Doe mij die Landspeeder dan maar meteen :D

antonmarie20

Avatar

Nou, nou. De 'echte' hoverboard is nu misschien niet mogelijk. Het zou wel tof zijn om te kunnen glijden over het trottoir, maar sinds een kleine 4/5 maanden is in NL ook de normale hoverboard, eigenlijk gewoon een mini segway, hot. Ik heb er laatst een gekregen van mijn ouders van het merk Superhoverboard, en dat ding werkt best wel tof.

Gaat nog steeds op twee wielen helaas nog niet wielloss, maar alvast wel stuurloos en werkt op zelfbalans. Staat bij bol.com onder speelgoed, maar is gewoon een functioneel apparaat!

nieuwslaatste nieuws

meest populair