Hoverboard uit 'Back to the Future' werkelijkheid

Nu nog even finetunen en we kunnen net als Marty McFly over de straten zweven.

In Back to the Future: Part II reizen Doc (Christopher Lloyd) en Marty McFly (Michael J. Fox) naar het jaar 2015. Daarin wordt een bijzonder toekomstbeeld geschetst van holografische films en hoverboards, skateboards waarmee je over de straten kunt zweven. Die holografische films zullen voorlopig nog geen werkelijkheid worden, maar het bedrijf Hendo heeft een werkend hoverboard ontwikkeld.

In de video onderaan dit bericht kun je zien dat het hoverboard daadwerkelijk functioneert. Het ding zweeft ongeveer twee tot drie centimeter boven de grond en kan het gewicht van één persoon ondersteunen. Om het ding door te ontwikkelen, heeft het bedrijf het project op Kickstarter gezet.

Het ding maakt gebruik van magnetische velden en heeft om die reden een metalen ondergrond nodig. Daarom wil Hendo graag speciale hoverboard parken bouwen, waar de apparten kunnen werken. Eén van de euvels die nog verholpen moeten worden is de levensduur van de batterij. Een volledig opgeladen batterij gaat ongeveer 12 tot 15 minuten mee en daarna moet ‘ie weer gedurende twee uur opgeladen worden.

Op dit moment zijn er tien prototypes gebouwd, beschikbaar voor gelukkige kopers die daar 10.000 dollar (omgerekend zo’n 7.900 euro) voor over hebben. Daarvan zijn er overigens nog twee niet verkocht. Hieronder de video, waarin de werking van het apparaat getoond wordt. Daaronder tref je verder de toekomstvisie van Hendo aan, met ontwerpen van hoverparks.






NieuwsFilm

meest populair