Humor

Briljante IKEA reclame a la 'The Shining'

Zo heb je nog nooit bij de Zweedse meubelboer geshopt.

door Bram de Groot op 23.10.2014 om 10:07 in Humor
Stanley Kubricks The Shining bevat heel wat klassieke scènes. Een daarvan is de befaamde 'The Shining Room 237 Clip' waarin Danny op zijn driewieler door het hotel rijdt (en eindigt bij Room 237). Zo nu en dan duiken er spoofs op van deze klassieke beelden. Dit keer is het de Zweedse meubelboer IKEA die de scène verwerkte naar een reclamespotje.

Onderstaande beelden laten zien hoe een klein jongetje door een IKEA vestiging scheurt als er verschillende herkenbare situaties passeren uit de horrorfilm uit 1980. Het spotje werd gemaakt door IKEA Singapore, in het kader van hun koopavonden.6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Blockbuster

Avatar

Mooi gemaakt hoor. Spooky! Voor mij blijft The Shining de één-na-engste film ooit gemaakt (Halloween op 1, The Exorcist op 3).

Spider-fan

Avatar

Hij is mooi gemaakt inderdaad. Er staat Red Rug op een kast i.p.v. Red Rum, maar het staat niet helemaal in spiegelbeeld.

Ik vond The Shining altijd goed, maar nooit eng - daarvoor is het te afstandelijk/klinisch. Al is de remake nog minder eng - totaal niet eigenlijk. Een nadeel van horror is dat hoe vaker je kijkt hoe minder eng het wordt. The Exorcist bleef wel lang eng. Ook de originele Salem's Lot had op velen de gewenste uitwerking - iedereen herinnert zich het jochie achter het raam - maar tegenwoordig zie ik dat ie gewoon ergens op zit en niet zweeft. Verder vond ik Evil Dead altijd wel eng - vooral de eerste actrice die bezeten raakt. En Friday the 13th, door dat einde in het bootje wat je ergens wel voelt aankomen, maar toch perfect getimed is.

Verder vond ik nooit veel eng. En nog niet. Wel dat je jezelf als het ware 'staalt' voor een schrik-effect dat wel of niet kan komen, maar eng vind ik anders: dat is toch dat het een diepere indruk maakt dan dat je enkel schrikt.
Ik weet niet precies waarom bepaalde dingen eng zijn, maar bijvoorbeeld ouderdom is zoiets. Heksen zijn oud. De vrouw die Danny in het bad ziet is oud. Het heeft denk ik met het onderbewuste te maken en intuïtieve angsten - ouderdom/de dood.

Spider-fan

Avatar

En waarom vinden mensen spinnen eng. Dat is niet echt te verklaren. Er zijn dodelijke soorten natuurlijk, maar andere dieren zijn ook dodelijk en toch roepen die niet zo'n zelfde angst op als spinnen...

(Sorry als te veel off topic.)

YOLO

Avatar

Spider-fan "En waarom vinden mensen spinnen eng."

Tja iedereen heeft zijn/haar angsten. Zo zijn er mensen die bang zijn voor clowns (Coulrofobie). En laat toevallig zou zijn dat Stephen King een heel boek heeft gelezen dat gaat over een lief clowntje Pennywise. :+

Spider-fan

Avatar

YOLO "Tja iedereen heeft zijn/haar angsten. Zo zijn er mensen die bang zijn voor clowns (Coulrofobie). En laat toevallig zou zijn dat Stephen King een heel boek heeft gelezen dat gaat over een lief clowntje Pennywise. :+"


Er zijn veel fobieën inderdaad, maar sommige komen algemener voor. Spinnen is een heel algemene die vaak wordt uitgebuit in films, van veel horrorfilms tot Lord of the Rings/Hobbit. Alleen in Spider-man worden ze op een niet enge manier gebruikt.

Vreemd al die irrationele angsten voor vaak gewone dingen.

Frietgezicht

Avatar

YOLO "Tja iedereen heeft zijn/haar angsten. Zo zijn er mensen die bang zijn voor clowns (Coulrofobie). En laat toevallig zou zijn dat Stephen King een heel boek heeft gelezen dat gaat over een lief clowntje Pennywise. :+"


Oh,dat boek wil ook wel lezen. Wie heeft het geschreven en hoe heet het boek?

NieuwsFilm

meest populair