Auteur Daniel H. Wilson over status 'Robopocalypse'

De film zal er ooit wel komen, denkt hij.

In 2012 was er nog sprake van dat Steven Spielberg van Robopocalypse zijn volgende project zou maken. Het scenario werd ontwikkeld door Spielberg en Drew Goddard en Daniel H. Wilson schreef het boek. Maar de uiteindelijke aankondiging van de film kwam er maar niet en sindsdien hebben we ook vrij weinig specifieks meer gehoord over de status van het project. Nu spreekt Wilson over de verfilming.

”het staat min of meer in de wachtrij,” vertelde Wilson. ”Spielberg heeft andere films die hij op dit moment regisseert. Maar Robopocalypse, daar is zeker aan gewerkt. Ik weet ook zeker dat DreamWorks er erg enthousiast over is. We moeten gewoon geduldig blijven. Ik denk dat een van de films die Spielberg nu gaat maken The BFG is en daar werkt hij al tien jaar aan! Ik weet dus niet wat de tijdlijn is, maar het is wel heel normaal. Dus ik blijf geduldig en werk aan al mijn projecten.”

Spielberg zelf lichtte in 2013 nog het uitstel toe: ”Ik vond een nieuwe manier om het verhaal te vertellen. Ik had een openbaring, zoals ik er pas een paar keer in mijn carrière een heb gehad. En als die stemmen komen, moet ik naar ze luisteren. Ik vond dus een nieuwe manier om het verhaal te vertellen, waardoor het veel persoonlijker geworden is. Ik laat mijn cast en crew hun andere films maken en neem zelf een half jaar de tijd om het naar een goede plek te leiden.”

De film zelf zal er dus waarschijnlijk ooit komen. Robopocalypse zou draaien om een wereldwijde oorlog tussen mens en machine.



NieuwsFilm

meest populair