POLL: welk type horrorfilm trekt jou het meest?

Zijn het zombiefilms, slashers, splatters, horrorthrillers, bovennatuurlijke horrorfilms of.....

Afgelopen vrijdag was het weer officieel Halloween. Daarom staat de POLL dit keer in het teken van horrorfilms. Dit breed uitgemeten genre kent een enorme lading sub-genres. Hieronder de belangrijkste subgenres met daarbij de vraag: welke subgenre spreekt jou het meeste aan?

Bovennatuurlijke/spoken horrorfilms zijn films als Paranomal Activity, The Ring en The Others. Monster-horrorfilms gaan over bijvoorbeeld vampieren, weerwolven en andere kwaadwillende (ook buitenaardse) wezens of dieren. Horrorkomedies kunnen eigenlijk alle genres omvatten. Er staat echter voorop dat de grappen en grollen veruit het belangrijkst zijn. Denk aan Shaun of the Dead, Zombieworld en Tucker & Dale vs Evil. Horrorthrillers zijn type films als From Hell, The Purge en You're Next.

Psychologische horrorfilms zijn titels als Black Swan en The Shining. Het genre reli-horror laat zich het beste samenvatten door The Exorcist, The Omen en Rosemary's Baby. Slashers kenmerken zich door de aanwezigheid van een seriemoordenaar die zich vooral houdt aan bepaalde regels van het subgenre, voorbeelden zijn The Texas Chain Saw Massacre, Halloween en Scream. Een splatterfilm uit zich vooral door extreme beelden, denk dan aan titels als Saw, Hostel en The Human Centipede. Zombiefilms spreken voor zich en zijn eigenlijk een subgenre van monster-horrorfilms, maar heeft ondertussen een "status aparte". Denk aan Dawn of The Dead en World War Z.

Uiteraard is er veel overlap tussen de genres. Een zombiefilm kan bijvoorbeeld een splatterfilm zijn en een monster-horrorfilm wil nog wel eens aansluiten op bovennatuurlijke films. Kom je er niet uit? Plaats je reactie op de gebruikelijke plaats.

Succes met stemmen
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.



NieuwsFilm

meest populair