Makers van 'R.I.P.D.' aangeklaagd

Één van de set ontwerpers beweert als een slaaf te zijn behandeld.

Voor vele mensen is de één jaar jonge sciencefiction/actie/komediefilm R.I.P.D. (afkorting van Rest in Peace Department) al lang en breed in de donkere dieptes van hun geheugen begraven. De film van Robert Schwentke werd namelijk niet al te best ontvangen en wist zijn budget ook niet terug te verdienen. Er was zo'n 130 miljoen dollar in de film belegd waarvan maar 78 miljoen zijn weg weer terug vond in de portefeuille van de makers. Er is echter nog iemand die een appeltje te schillen heeft: set ontwerper Andrew Hamilton. Hij klaagt de makers en Universal Pictures aan wegens ontevredenheid op het werk.

Naar Hamilton's zeggen werd hij als een slaaf ingeschakeld die geforceerd werd om stalen deuren op te hijsen. Deze moesten een weg afleggen van drie verdiepingen met een totaal gewicht van circa 45 kilogram. Volgens de tenlastelegging is er iets in zijn rug geknapt wat er voor heeft gezorgd dat hij dankzij de blessure niet meer kan werken. Tot zover is er nog niet vrijgegeven hoeveel Hamilton eist, één ding is wel zeker: vanwege het verlies van de speelfilm zal het geen al te groot bedrag worden.

In de onsuccesvolle film speelden Jeff Bridges en Ryan Reynolds de hoofdrollen als twee dienders uit verschillende tijdsperioden die na hun dood verdwaalde geesten moeten opsporen en deze vervolgens gevangennemen en of doden. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks van schrijver Peter M. Lenkov. Tot op heden bezit de film 91 recensies op Rotten Tomatoes waarvan maar 13% een positieve waardering krijgt. Op een vervolg hoeven we dus voorlopig niet te wachten.



NieuwsFilm

meest populair