Algemeen

Bioscoopketens reageren op uitslag pauze-onderzoek

En wat vonden Twitteraars van de uitslag?

door Jim Pedd op 07.11.2014 om 12:00 in Algemeen
Twee dagen geleden publiceerden we de uitslag van onze enquête naar pauzes tijdens bioscoopfilms. Een ruime meerderheid van de mensen die meededen liet weten pauzes op prijs te stellen. Genoeg reden voor ons om eens te kijken wat de grote bioscoopketens van ons land daarvan vonden. Daarnaast hebben we een paar reacties die we op Twitter binnenkregen, die laten zien dat lang niet iedereen het met de uitslag van de enquête eens is.

Laten we allereerst maar eens kijken wat JT Bioscopen ervan vindt. De keten laat weten erg blij te zijn met de uitkomsten van het onderzoek. "Bij JT Bioscopen proberen wij altijd goed naar de wensen en behoeftes van de bezoekers te luisteren. Dat is ook de reden dat wij nooit zijn afgestapt van de pauzes tijdens onze films en dit in de toekomst ook niet van plan zijn om te doen. Op dit moment hebben wij in iedere bioscoopfilm, ongeacht de lengte, een standaard pauze van 15 minuten ingepland."

Ook Wolff Bioscopen laat via Twitter weten niet verrast te zijn met de uitslag en pauzes te behouden.

En dan zijn er nog twee ketens in Nederland: Utopolis en Pathé. Die eerste heeft nog niet gereageerd op onze verzoeken om een reactie. Pathé laat verder via meerdere kanalen weten geen reactie te willen geven op de uitslag. Waarom precies wil de bioscoopketen ook niet aan ons uitleggen.

Tot slot nog wat reacties van mensen op Twitter. Die zijn dus lang niet allemaal blij met de uitslag van de enquête.26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

timdekw

Avatar

Ik ben het ook helemaal niet eens met de uitslag. Ik vind pauzes verschrikkelijk! Je bent meteen "uit" de film. Ik vind het juist zo heerlijk om naar de bioscoop te gaan, omdat je dan gefocust bent op een film en er veel meer "in" zit dan wanneer je thuis een film kijkt met de duizenden afleidingen en verplichtingen.

Wat plaspauzes betreft; ga gewoon vlak voordat de film begint even pissen en zuip niet teveel bier tijdens een film! (Waarom wordt er überhaupt bier verkocht in de bioscoop?! Dat terzijde.) Mocht je onverhoopt toch een keertje moeten urineren dan is dat dikke pech. Het komt bij mij misschien 1 keer per jaar dat ik even snel een plaspauze in moet lassen. Het zij zo. Alle andere keren dat ik films kijk heb ik nergens last van. Mocht het zo zijn dat iemand te kampen heeft met een chronisch zwakke blaas, dan moeten die maar uitwijken naar een JT of Wolff. Het gros mag niet de dupe zijn van het ongemak van een enkeling. ;)

De terugkeer van pauzes zou ik dan ook eeuwig zonde vinden. Goedzo Pathé, reageer er vooral helemaal niet op! :P

Moviemagic

Avatar

Voordelen: Je kan even naar het toilet en even wat drinken of snoep bijhalen.
Nadelen: je bent even uit het 'moment' en weer die chipsgekraak naast je.

Alles heeft zijn voor en tegens.

DeMuizenkoning

Avatar

Nou ikzelf heb er niet echt last van aangezien ik in Frankrijk woon, waar er gewoon nooit een pauze is, hoe lang de film ook duurt. Maar nog geen week geleden was ik in Maastricht en daar Fury gezien, de pauze kwam, als ik het zo kan zeggen, op een ''oninteressant" en rustig moment, 10 minuutjes om effe naar de wc te gaan etc. Aan het einde van de film (nu vond ik Fury dan wel erg goed) wist je niet eens meer dat er een pauze in zat, want hij was gewoon goed geplaatst. Maja ieder z'n eigen mening, wel grappig hoe sommige mensen op Twitter erover reageren ;)

monkeybeer

Avatar

Ik denk niet dat Pathé bioscopen echt gemaakt zijn voor een pauze. Buiten de zalen heb je niet echt veel ruimte om even rond te lopen. Daarnaast zorgen de laatkomers voor genoeg overlast...

YOLO

Avatar

timdekw "De terugkeer van pauzes zou ik dan ook eeuwig zonde vinden. Goedzo Pathé, reageer er vooral helemaal niet op! :P"
Hoeven ze ook niet.
Diverse reden waren al geschreven waarom er geen pauze meer is bij Pathé.
Pathé zou zelf een onderzoek moeten gaan houden. Ik was lid van Pathé Panel, maar daar is (zover ik mij kan herinneren) nooit ter sprake gekomen tbv pauzes in de film.

Pete_027

Avatar

Misschien dat de Europese Unie hierover ook een mening heeft:P

eltorro

Avatar

Bepalen dat de mensen die geen pauze willen hebben film liefhebbers zijn, is te makkelijk.

Als ik tijdens de pauze trouwens een peukje rook of naar de plee ga kan ik de film veel beter overdenken en mijn mening nog wel eens bijstellen. En in een museum kan je ook gewoon naar de wc.

Rorschach

Avatar

monkeybeer "Ik denk niet dat Pathé bioscopen echt gemaakt zijn voor een pauze. Buiten de zalen heb je niet echt veel ruimte om even rond te lopen. Daarnaast zorgen de laatkomers voor genoeg overlast..."


Goed punt!

De meest recente Pathé bioscoop in Den Haag (Pathé Spuimarkt) bijvoorbeeld zou weinig extra verdienen met een pauze aangezien de enige verkoopbalie helemaal beneden zit. Het kost je al bijna 5 min. om daar te komen als je in één van de bovenste zalen zit daar.

benjamin

Avatar

Vind het op zich vreemd dat bioscopen op een niet zo representatief onderzoek zich zouden baseren om hun beleid af te stemmen...

YOLO

Avatar

eltorro "
Als ik tijdens de pauze trouwens een peukje rook of naar de plee ga kan ik de film veel beter overdenken en mijn mening nog wel eens bijstellen. En in een museum kan je ook gewoon naar de wc."
Zwak argument.

Chris23

Avatar

Pfff , weer over die pauzes?
Mocht het op de een of andere manier zo lopen dat door al deze ophef de pauzes weer terugkomen zeg ik op zeker m`n Pathe-abbonement op, ga ik alleen nog naar 1 of 2 blockbusters per jaar en hou ik `t verder bij m`n 60" met xbmc en m`n 5.1 setje ;).

Brasco

Avatar

Chris23 "Pfff , weer over die pauzes?
Mocht het op de een of andere manier zo lopen dat door al deze ophef de pauzes weer terugkomen zeg ik op zeker m`n Pathe-abbonement op, ga ik alleen nog naar 1 of 2 blockbusters per jaar en hou ik `t verder bij m`n 60" met xbmc en m`n 5.1 setje ;)."


Sluit me bij deze helemaal aan gelukkig nog mensen die het ook overbodig vinden :E

Frietgezicht

Avatar

Haha zijn er weer mensen die gaan reageren terwijl de poll al gehad hebben. Na al die reacties toen zie ik ook niet de toegevoegde waarde van wat mensen op dat klote twitter die ons herhalen.

De bioscopen die wel pauze hebben reageren dus wel en Pathe niet,duidelijk.

bigmichiel

Avatar

Ik ben ook tegen de pauzes. Als ik naar de WC ofzo moet hoeft niet de hele zaal daar last van te hebben. Het is niet zo dat wanneer er wel pauzes zijn iedereen netjes blijft wachten tot de pauze ofzo.

SunChaser

Avatar

Snoep bijhalen? Ik neem al 20 jaar m'n eigen eten en drinken mee

Chris23

Avatar

SunChaser "Snoep bijhalen? Ik neem al 20 jaar m'n eigen eten en drinken mee"

:E

Ff naar de notenboer in de markthof tegenover pathe spui voor ik naar binnen ga ;)

KasperWessing

Avatar

Het vervelende van een pauze is dat er altijd mensen telaat binnen komen en voor je neus gaan staan, dat is de dan ook enige rede dat ik wel voor reklame voor de film ben.

Banned

Avatar

Blij dat er geen pauze was tijdens Interstellar. Zou me helemaal uit de film gehaald hebben.

eltorro

Avatar

YOLO "Zwak argument."

Ieder zijn persoonlijke mening. Feit is wel dat de meeste mensen op deze site liever wel een pauze hebben tijdens de film.

Goov25

Avatar

eltorro "Feit is wel dat de meeste mensen op deze site liever wel een pauze hebben tijdens de film."


De meeste reageerders echter niet geloof ik ;)

Mijn mening:
timdekw "Ik vind pauzes verschrikkelijk! Je bent meteen "uit" de film. Ik vind het juist zo heerlijk om naar de bioscoop te gaan, omdat je dan gefocust bent op een film en er veel meer "in" zit dan wanneer je thuis een film kijkt met de duizenden afleidingen en verplichtingen."

YOLO

Avatar

eltorro "Ieder zijn persoonlijke mening."
Daar heb ik absoluut geen probleem mee. Echter moet je niet met argumenten aankomen dat je in een museum ook gewoon naar de wc kan gaan. Dat kan ook in de McDonald's en in de Hema.

eltorro "IFeit is wel dat de meeste mensen op deze site liever wel een pauze hebben tijdens de film."
En die kregen ze ook bij Wolff Bioscopen & JT Bioscopen. ;)

Kamajiisama

Avatar

SunChaser "Snoep bijhalen? Ik neem al 20 jaar m'n eigen eten en drinken mee"

Ik ook....:+

eltorro

Avatar

YOLO "Daar heb ik absoluut geen probleem mee. Echter moet je niet met argumenten aankomen dat je in een museum ook gewoon naar de wc kan gaan. Dat kan ook in de McDonald's en in de Hema. "

Dat is juist het punt, er moet geen uitzondering zijn. Iedereen moet optimaal kunnen genieten van de film.

eltorro

Avatar

YOLO "En die kregen ze ook bij Wolff Bioscopen & JT Bioscopen. ;)"

Niet alleen daar, gelukkig. Smiley face

GreenHornet

Avatar

als er een pauze is kan ik nog lekker naar de plee en wat drinken halen.

GreenHornet

Avatar

Ik gebruik pauzes voor Toilet en een snack te gaan halen.

NieuwsFilm

meest populair