Michael Shannon en Kevin Spacey zijn 'Elvis & Nixon'

Film over het bezoek van de legendarische muzikant aan de Amerikaanse president in 1970.

Drie jaar geleden werd bekend dat acteur Cary Elwes (The Princess Bride, Robin Hood: Men in Tights) zijn regiedebuut zou gaan maken met Elvis & Nixon, een film over het bezoek van de legendarische muzikant aan de Amerikaanse president op 21 december 1970. Toentertijd was het de bedoeling dat Eric Bana 'de King' zou spelen en Danny Huston was in beeld voor de rol van Richard Nixon.

Inmiddels zijn we wat jaartjes verder en zijn er heel wat zaken veranderd. Zo is de regie inmiddels in handen van Liza Johnson (Hateship Loveship, Return) en zullen Elvis en Nixon nu worden gespeeld door Michael Shannon en Kevin Spacey. Hoewel Elwes niet meer gaat regisseren, komt het script wel nog van hem. Hij schreef deze samen met Joey en Hanala Sagal.

Op 21 december 1970 kwam Elvis Presley langs bij het Witte Huis om een bezoekje te brengen aan de machtigste man ter wereld: president Richard Nixon. De muzikant wilde namelijk toestemming om federaal agent worden en te helpen met de strijd tegen drugs. Elvis & Nixon laat zien wat er precies gebeurde tijdens dit intieme moment in de Oval Office.



NieuwsFilm

meest populair