Macaulay Culkin weer dood volgens het internet

Begin dit jaar werd hij ook overleden geacht. Niets is minder waar, gelukkig.

Het ziet er naar uit dat de surfers op het internet oud kindacteur Macaulay Culkin diep in de grond willen zien. De 34-jarige Amerikaan, die op zijn tiende veel faam verwierf met zijn rol als Kevin McCallister in Home Alone, was afgelopen weekend het slachtoffer van een lugubere grap. Er werden namelijk valse doodsberichten op het internet gezet die ons vertelden dat hij was heengegaan.

De ellende begon voor Culkin toen er een neppe Facebook pagina verscheen met Rest in Peace berichten. Inmiddels is de pagina verwijderd, alhoewel er honderdduizenden bezoekers op afkwamen. Volgens The Mirror luidde één van de boodschappen: "Donderdag (6 november, 2014) overleed onze geliefde acteur Macaulay Culkin rond elf uur in de ochtend. Hij was in New York geboren op 26 august, 1980. Hij zal gemist worden, maar niet vergeten. Toon alstublieft uw sympathie en deelneming door een opmerking te plaatsen en deze pagina leuk te vinden."

Culkin, die hedendaags als zanger functioneert voor de komische rockband The Pizza Underground, ontkrachtte afgelopen zaterdag het nieuws in eigen persoon door middel van een foto op Twitter. Hij plaatste de onderstaande beeltenis met de tekst: "We zijn op tour, jullie gekke mensen."




Het was niet de eerste keer dat dit Culkin overkwam. Eerder dit jaar in april werd dezelfde stunt uitgehaald. Destijds was er ook een pagina gecreëerd ter nagedachtenis aan de acteur. Naast de eerste twee Home Alone delen speelde Culkin ook in komedies zoals Uncle Buck, Richie Rich en de animatiefilm The Pagemaster. Ondanks dat hij het acteerwerk de rug heeft toegekeerd heeft hij nog voldoende fans die achter hem staan. Zo werd er bijvoorbeeld gevraagd: "Internet, kunnen we alsjeblieft stoppen met het doden van Macaulay Culkin? Dank je wel."

Naast het bewijs dat hij nog in leven was besloot Culkins een tweede foto vrij te geven waarin hij Weekend at Bernie's nabootst - een komediefilm over twee werknemers die alles op alles zetten om hun dode baas levend te laten lijken tijdens een weekendje bij diens strandhuis.



NieuwsFilm

meest populair