Quentin Tarantino na tien films met pensioen

Nog drie films te gaan...

Quentin Tarantino gaat met pensioen. Niet in de zeer nabije toekomst, maar de regisseur heeft tijdens de AFM laten weten met pensioen te gaan na zijn tiende film. Hij vertelde dat hij nog ”twee films” te gaan heeft. Daarmee laat Tarantino dus merken de Kill Bill-films als één geheel te zien. Daarnaast ging de regisseur nog in op The Hateful Eight, zijn eerstvolgende (en achtste) film.

Allereerst vertelde hij echter over zijn pensioen. ”Ik geloof niet dat je op het podium moet blijven staan tot mensen je beginnen te smeken om er vanaf te stappen,” legde hij zijn motivatie uit. ”Ik hou wel van het idee te stoppen en dat mensen dan nog meer van je willen zien. Ik geloof dat regisseren voor jonge mensen weggelegd is. En ik hou ook wel van het idee om een soort navelstrengverbinding te leggen tussen alle films die ik gemaakt heb. Niet dat ik iemand belachelijk probeer te maken die er anders over denkt, maar ik wil stoppen op mijn hoogtepunt. Dus ik vind het wel een goed plan om na tien films te stoppen, wat zou betekenen dat ik er na deze nog twee te gaan heb.”

Maar toch wil hij zich daar niet helemaal op vastpinnen. ”Het staat niet in steen gebeiteld. Maar dat is het plan. Als ik de tiende haal, die goed is en ik het niet verpest, klinkt dat als een mooie manier om mijn carrière te beëindigen. Maar, mocht ik ooit een goed project vinden, zal ik dat wel maken. Hoewel stoppen na tien films, en dat het publiek er dan meer verlangt, dat klinkt goed.”

NieuwsFilm

meest populair