Laurel & Hardy-film op komst

De film zal zich concentreren op de nadagen van het beroemde duo.

Er komt een Britse film over de carrière van duo Laurel en Hardy. De film zal geregisseerd worden door Jon S. Baird en draaien om de nadagen van de carrière van het duo. De films die zij na de oorlog en na hun samenwerking met Hal Roach maakten, slaagden lang niet zo sterk als eerdere projecten.

Het scenario werd geschreven door Jeff Pope (Philomena) en daarover vertelde Baird dat het een ”erg, erg mooi verhaal,” is. ”Een liefdesverhaal van twee mannen die zich realiseren dat ze niet zonder elkaar kunnen.”

Maar ”het vertelt ook hun verhaal buiten het scherm. Daar waren ze veel anders dan wat mensen zich voorstellen. Stan Laurel was vooral heel anders dan zijn personage op het witte doek, en dat vond ik erg fascinerend toen ik het scenario begon te lezen. Stan was echt de drijvende kracht, terwijl Ollie veel relaxter was. Hij hield ervan om te gaan golfen en naar paardenraces te gaan en te wedden. Als hij klaar was met de opnames, was hij ook echt klaar. Stan schreef uiteindelijk alle stukken.”

Op dit moment wordt er nog onderhandeld met twee ”zeer beroemde” Hollywood-sterren om de mannen te spelen. ”We onderhandelen met onze eerste keuzes,” aldus Baird.



NieuwsFilm

meest populair