Viggo Mortensen eregast van Marrakesh filmfestival

Programma en jury van het Marrakesh filmfestival bekend.

Het Marrakesh International Film Festival pakt met haar veertiende editie (gehouden tussen 5 en 13 december 2014) grootser uit dan ooit. Viggo Mortensen is een van de acteurs die aanwezig zal zijn als eregast. Ook Jeremy Irons en de Egyptische acteur Adel Imam zullen in het zonnetje worden gezet voor hun bijdrage aan de filmindustrie.

Een enorme afvaardiging uit Japan zal aanwezig zijn, omdat Japanse cinema ook zal worden gevierd met een speciaal programmaonderdeel tijdens het festival. Werk van Yasujiro Ozu, Kore-Eda Hirokazu, Kenji Mizoguchi, Mikio Naruse, Akira Kurosawa, Nagisa Oshima, Shohei Imamura, Takeshi Kitano, Hayao Miyazaki, Shinji Aoyama, Naomi Kawaze, Kyoshi Kurosawa, Mamoru Oshii, Takashi Miike en Masaki Kobayashi zal hier te zijn in december.

De jury bestaat onder meer uit actrice Isabelle Huppert, regisseur Ritesh Batra en acteur Alan Rickman. Er staan ook masterclasses op het programma van Deense regisseur Bille August, Franse regisseur Benoit Jacquot en Spaanse regisseur Alex De La Iglesia. Kijk hier voor het festivalprogramma.



NieuwsFilm

meest populair