Dick Maas maakt 'Prooi' over bloeddorstige leeuw

De opnames gaan in april van start.

Regisseur Dick Maas gaat in april een nieuwe film opnemen. Deze heeft al een titel: Prooi en draait om een losgeslagen, bloeddorstige leeuw op die zijn tanden in Amsterdam zet. De cast zal binnenkort bekend worden gemaakt, naar verwachting verschijnt de film in april 2016 in de bioscoop.

Maas is blij met zijn nieuwe project: “Prooi zie ik als een grote uitdaging. Nederland heeft, naast alle kinderfilms en romantische komedies, ook lekkere actiefilms met spektakel nodig. Het is zeker in Nederland niet het makkelijkste genre om van de grond te krijgen, maar Prooi heeft wel alle ingrediënten om een geweldige popcornmovie te worden waarbij het lachen en griezelen is. Het is tijd om de leeuw los te laten in onze hoofdstad.”

Er zijn al proefopnames gemaakt in mei om te zien hoe er gefilmd moet worden om de leeuw er later zo mooi mogelijk in te monteren. De synopsis van de film is als volgt: ”Na de vondst van een gruwelijk vermoord boerengezin net buiten Amsterdam, tast de politie in het duister over de mogelijke dader. Een dierenarts van Artis denkt echter te weten wat de bloederige verminkingen kan hebben aangericht: een forse, agressieve leeuw. Ze stuit vooral op ongeloof en er is een tweede bloedbad nodig voordat de autoriteiten instemmen met het rigoureuze plan van een Engelse leeuwenjager om het monster te pakken te krijgen. De jacht is geopend…”

Hieronder de eerste concept art.



NieuwsFilm

meest populair