Algemeen

Eerste blik op Tom Hanks in Steven Spielbergs titelloze Koude Oorlog-film

De vierde samenwerking tussen Hollywoods grootste namen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot op 20.12.2014 om 13:00 in Algemeen
Op de website van Entertainment Weekly is een eerste officiële setfoto verschenen van Steven Spielbergs nog titelloze oorlogsfilm. Op de foto zien we naast Spielberg ook acteur Tom Hanks, die de rol speelt van James Donovan. De oorlogsfilm - met een script van Joel en Ethan Coen - is de vierde samenwerking tussen regisseur Spielberg en acteur Hanks. Eerder maakten ze Saving Private Ryan (1998), Catch Me If You Can (2002) en The Terminal (2004).

Spielberg over de film: "Het is één van de meer verbazingwekkende verhalen over de Koude Oorlog waarvan ik heb gehoord. James Donovan is voor mij een held en Tom heeft hem zo toegankelijk gemaakt."

Andere rollen worden vervuld door onder meer Amy Ryan, Billy Magnussen en Eve Hewson. Vanaf 12 november 2015 in de Nederlandse bioscoop.
De oorlogsfilm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Gary Powers, een piloot die in 1960 een internationaal incident veroorzaakte naar aanleiding van een ongeluk met een U-2 spionagevliegtuig. Het verhaal focust zich onder meer op de advocaat (Hanks) die hem probeert vrij te krijgen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

DeMuizenkoning

Avatar

JamesBond "Wat?! Ik heb gisteren tijdens geschiedenis nog een documentaire over die Gary Powers gekeken! :P"


Niks verklappen dan ;) klinkt verder wel allemaal top; film van Spielberg, script van de broeders Coen en Tom Hanks in de hoofdrol, dat kan gewoon bijna niet mis gaan!

Olrik

Avatar

Erg veel zin in!:)

JamesBond

Avatar

Wat?! Ik heb gisteren tijdens geschiedenis nog een documentaire over die Gary Powers gekeken! :P

Rubbert

Avatar

Gaaf, nu al heel veel zin in.

nieuwslaatste nieuws

meest populair