Eerste blik op Tom Hanks in Steven Spielbergs titelloze Koude Oorlog-film

De vierde samenwerking tussen Hollywoods grootste namen.

Op de website van Entertainment Weekly is een eerste officiële setfoto verschenen van Steven Spielbergs nog titelloze oorlogsfilm. Op de foto zien we naast Spielberg ook acteur Tom Hanks, die de rol speelt van James Donovan. De oorlogsfilm - met een script van Joel en Ethan Coen - is de vierde samenwerking tussen regisseur Spielberg en acteur Hanks. Eerder maakten ze Saving Private Ryan (1998), Catch Me If You Can (2002) en The Terminal (2004).

Spielberg over de film: "Het is één van de meer verbazingwekkende verhalen over de Koude Oorlog waarvan ik heb gehoord. James Donovan is voor mij een held en Tom heeft hem zo toegankelijk gemaakt."

Andere rollen worden vervuld door onder meer Amy Ryan, Billy Magnussen en Eve Hewson. Vanaf 12 november 2015 in de Nederlandse bioscoop.



De oorlogsfilm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Gary Powers, een piloot die in 1960 een internationaal incident veroorzaakte naar aanleiding van een ongeluk met een U-2 spionagevliegtuig. Het verhaal focust zich onder meer op de advocaat (Hanks) die hem probeert vrij te krijgen.



NieuwsFilm

meest populair