Arthouse

The Big Lebowski en Ferris Bueller uitgeroepen tot erfgoed

Beide cultfilms toegevoegd aan lijst door National Film Library of Congress

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Michelle Iwema op 19.12.2014 om 20:18 in Arthouse
The Big Lebowski, Ferris Bueller's Day Off en Saving Private Ryan zijn officieel Amerikaans nationaal erfgoed. De drie films werden toegevoegd aan de lijst van films, die het nationaal congres wil bewaren voor het nageslacht.

Op de lijst staan nu 650 titels, waarvan elk een kopie in de bibliotheek van het congres wordt bewaard. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten titels al tien jaar oud zijn en hun cultuur-historische waarde hebben bewezen. Elk jaar worden er 25 titels gekozen, die iets bijdragen aan het Amerikaanse cultuurerfgoed.

Saving Private Ryan is natuurlijk een mijlpaal in het oorlogsfilm genre, maar The Big Lebowski met Jeff Bridges en Ferris Bueller's Day Off met Matthew Broderick zijn echte cultfilms die over de loop van de jaren aan populariteit hebben gewonnen. Met die laatste is er dan ook eindelijk een film van John Hughes toegevoegd als nationaal erfgoed. The Breakfast Club is bijvoorbeeld nog niet toegevoegd aan het lijstje.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

En terecht natuurlijk.

sonnycorleone

Avatar

Om dan meteen te verneuken door voor beide 'n vervolg aan te kondigen!

YOLO

Avatar

sonnycorleone "Om dan meteen te verneuken door voor beide 'n vervolg aan te kondigen!"
Gewoon de sequels negeren. :P

nieuwslaatste nieuws

meest populair