Blu-Ray Review: Dead Snow 2: Red vs. Dead

Tommy Wirkola levert een even zo vermakelijk vervolg af op zijn nazi-zombiekomedie Død snø uit 2009.


Regie: Tommy Wirkola | Cast: Vegar Hoel (Martin), Ørjan Gamst (Herzog), Martin Starr (Daniel), Jocelyn DeBoer (Monica), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Bioscooprelease: geen | Geen FilmTotaal recensie

De Noorse filmmaker Tommy Wirkola had in 2009 een regelrechte hit te pakken met de opvallende zombiekomedie Død snø / Dead Snow. Het leverde hem gelijk een klus op in Hollywood, waar hij de regie op zich nam van het wisselend ontvangen actiesprookje Hansel and Gretel: Witch Hunters (2013). Vervolgens besloot hij aan de slag te gaan met het vervolg Død snø 2 / Dead Snow: Red vs. Dead, uiteraard weer vol ingewanden en nazi-zombies. Dit keer met iets meer budget en nog meer gekkigheid.

Waar het eerste deel nog $2,0 miljoen wist te noteren aan de wereldwijde bioscoopkassa's, bleef een financieel succes uit voor het vervolg. De bioscoopzalen werden namelijk slechts heel beperkt bereikt. Het ontvangst is er niet minder om. Op Rotten Tomatoes noteert Red vs. Dead alsnog een fraaie 83 procent. Splendid Film bracht enkele weken geleden de direct-to-dvd titel uit op Blu-Ray.

Synopsis

Martin is de enige overlevende van het gevecht met de nazi-zombies uit het eerste deel en wordt door de politie verdacht van het vermoorden van zijn vrienden. Maar er is ook goed nieuws: zijn afgehakte arm is er weer aangezet. Helaas blijkt het de arm van nazigeneraal Herzog te zijn. Intussen gaat de aanval van de nazi's door en Martin krijgt hulp van de Amerikaanse zombie squad. In een poging de opmars van de nazi's te stuiten wekt Martin Russische doden tot leven, waarmee alles gereed is voor de grote confrontatie.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Dead Snow 2: Red vs. Dead heerlijk "Fresh" met 83 procent. De IMDb noteert een prima 7,1 bij ruim zesduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horrorkomedie met een 6,5 (Stem zelf). Aangezien de film niet of slechts heel beperkt in de Nederlandse bioscoop heeft gedraaid, is er geen recensie verschenen op FilmTotaal.nl.

Box Office

Het productiebudget van Dead Snow 2: Red vs. Dead bedroeg zo'n $2 miljoen. Het vervolg op Død Snø, die met een budget van $800.000 nog bijna $2 miljoen noteerde aan de wereldwijde bioscoopkassa, heeft geen noemenswaardige opbrengsten geboekt. Død Snø 2 is daarmee een onvervalste direct-to-dvd release.


Blu-Ray: Dead Snow 2: Red vs. Dead | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid:: Noors / Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: Korte film 'The Arm' | VFX-featurette | EAN: 4013549051637 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Splendid

Deze single disc Blu-Ray uitgave van Dead Snow 2: Red vs. Dead bestaat uit een blauwe Amaray Blu-Ray keepcase en een Blu-Ray-schijf. De vormgeving van de cover lijkt uniek en komt niet overeen met de eerdere filmposters.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit van deze uitgave van Splendid Film is meer dan redelijk te noemen. Met een standaard beeldverhouding van 2.40 : 1 toont het beeld netjes met prima kleuren en keurige scherpte. Het beeld komt niet altijd even filmisch over. Dit heeft mogelijk te maken met het beperkte filmbudget. Verder een prima schijf, ook op gebied van audiotechnische ondersteuning.

Extra's

Er zijn twee extra's op de schijf terug te vinden. Ten eerste is er een snelle VFX breakdown van de visuele effecten in de hoofdfilm. De CGI is uiteraard niet te vergelijken met de dure Hollywood ingrepen. Toch is e.e.a. redelijk kunstig gedaan. De tweede extra, de korte film Armen / The Arm, is het fraaist. De stomme film duurt circa 14 minuten en laat op een komische manier zien hoe het is om te leven met één arm. Het geheel wordt vervolgens uit zijn verband getrokken als blijkt dat zijn arm weer aangroeit en een eigen willetje heeft.

Uiterst vermakelijke zombiekomedie op een redelijke Blu-Ray uitgave

Na het zeer redelijke Dead Snow is Dead Snow 2: Red vs. Dead even zo vermakelijk. Regisseur Tommy Wirkola weet duidelijk om te gaan met het genre en aan het tweede deel is te merken dat hij reeds een intensief uitstapje heeft gemaakt naar Hollywood. Ondertussen werkt hij aan Hansel & Gretel: Witch Hunters 2. Het vervolg moet in 2016 verschijnen.

Deze Blu-Ray uitgave van Dead Snow 2: Red vs. Dead is basic, maar zeker niet onaardig. Beeld en geluid zijn netjes en er zijn zelfs wat extra's te raadplegen. Zeker de korte film 'The Arm' is leuk om te bekijken. Hieronder de clip 'Kristoffer Joner is a zombie' uit Dead Snow 2:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair