Roberto Orci niet langer regisseur 'Star Trek 3' door ontevredenheid over script

Paramount was niet blij met het scenario dat Orci schreef.

Toen Roberto Orci vertrok als regisseur van Star Trek 3, was de vraag of zijn script wel nog zou worden gebruikt. Orci schreef de scenario's van de eerste twee Star Trek-rebootfilms samen met zijn oude zakenpartner Alex Kurtzman en schreef verschillende versies van de derde film met zowel J.D. Payne als Patrick McKay.

Volgens geruchten was Paramount niet erg blij met Orci's script en zijn plannen voor de franchise, wat de reden zou zijn dat de studio hem heeft latgen gaan. Toen Justin Lin onlangs tekende als nieuwe regisseur, herrees de vraag of hij en Orci samen zouden werken aan het script of bestaande versies ervan zouden aanpassen.

Toen hij onlangs vragen beantwoordde op fansite TrekMovie.com, gaf Orci opheldering over deze kwestie door te melden dat hij alleen zal produceren, ''niks meer, niks minder''. Het debat werd voortgezet toen fans vragen begonnen te stellen over de alternatieve Star Trek-tijdlijn van de nieuwe films, waar oude Star Trek-fans zwaar over verdeeld zijn. Orci antwoordde hierop: ''De schuld ligt niet bij Bad Robot. Het was mijn idee, zodat je niet wist wat er zou volgen. Niks meer, niks minder. En ik sta nog steeds achter die beslissing. Dat is dan ook de reden waarom ik films maak en jullie niet.''

Star Trek 3 moet in juli 2016 de bioscopen bereiken. Lin heeft genoeg ervaring met projecten die snel gerealiseerd moeten worden, dus het project lijkt in goede handen te zijn.



NieuwsFilm

meest populair