Fraai boek - Bond over Bond

Roger Moore over de populairste filmfranchise uit de geschiedenis.

[/url]

Bond over Bond

Auteur:Roger Moore & Gareth OwenPagina's:224Release:2013Taal:Engels
Uitgeverij:Veltman Uitgevers B.V.Druk:1Uitvoering:Hardcover
ISBN:978-9048-3100-74

De James Bond-franchise is al meer dan vijftig jaar oud en populairder dan ooit. Om die verjaardag te vieren werd vorig jaar het boek Bond over Bond uitgegeven, waarin oud Bond-acteur [url=http://www.filmtotaal.nl/persoon.php?id=7578]Roger Moore kijkt naar het fenomeen. Het boek bekijkt niet alleen Bond-girls, locaties, gadgets, slechteriken en auto's, maar ook Bond-acteurs, de films en de boeken van Ian Fleming.

Meteen valt op dat Moore een begenadigd verteller is (al is het verhaal dat hij vertelt opgeschreven door Gareth Owen, wie dus eigenlijk alle eer toekomt). Hij begint met een introductie, over het fenomeen James Bond. Daarin gaat hij in op hoe hij de rol kreeg en hoe hij pas toen zijn agent hem belde, hoorde dat de rol bestond. Het is een leuke anekdote en zet meteen de toon voor het hele boek.



Bond over Bond is opgedeeld in elf hoofdstukken, waarvan elk over een specifiek onderwerp verhaalt. Zo heb je Bond over het Begin, Bond over Schurken, Bond over Girls, Bond over Bonds en Bond over de Films. Elk hoofdstuk staat vol geweldige anekdotes en is een genot om te lezen.

Neem als voorbeeld het hoofdstuk Bond over Schurken. Daarin wordt vertelt dat Gert Fröbe gecast werd in Goldfinger, met de gedachte dat hij perfect Engels sprak. Pas toen hij op de set kwam, bleek dat niet het geval te zijn en dus moest elke zin van hem nagesynchroniseerd worden. Een hoop gedoe, maar gelukkig niet zonder effect.

Dit soort verhalen tref je in het hele boek aan. Het betreft, zoals de oplettende lezer al merkt, niet alleen anekdotes over verhalen met Roger Moore als Bond erin, maar ook verhalen over andere acteurs die de rol speelden. Mooi is dat als Moore gevraagd wordt wie volgens hem dé beste acteur in de rol is, hij niet zichzelf noemt, maar Sean Connery.



Bond over Bond is een mooie uitgave, geschikt voor een groot publiek. Het is een interessante kijk op één van de populairste franchises uit de geschiedenis. Het geheel zit boordevol inside informatie en erg leuke anekdotes. Dat maakt dit boek van Sean Connery en Gareth Owen waarlijk een genot om te lezen.

Het boek Bond over Bond is online te koop bij webwinkels als Bol.com, Libris en Atheneaum. Verder kun je het uiteraard ook krijgen bij de betere boekhandel. Met dank aan uitgeverij Veltman voor het recensie-exemplaar.

[rating 4]

Lees hier méér boekrecensies van FilmTotaal.

NieuwsFilm

meest populair