Algemeen

'Avatar'-vervolgen flink uitgesteld

James Cameron heeft meer tijd nodig voor de verhalen en ontwerpen.

door Jim Pedd op 14.01.2015 om 17:23 in Algemeen
Oorspronkelijk zou Avatar 2 in 2016 uitkomen, maar regisseur James Cameron heeft nu bekend gemaakt dat de film een jaar later uit zal komen. De film zal eind 2017 pas uitkomen in de bioscopen. De reden hiervoor ligt in het schrijfproces, vertelt hij, waardoor de oorspronkelijke releasedatum te ambitieus was.

”Er zit een laag van complexiteit in het verhaal goed krijgen, zodat het werkt als een saga in drie films, die je niet krijgt als je een stand-alone film maakt,” vertelde hij. ”We schrijven ze allemaal tegelijk. En we hebben het zo gemaakt dat alles in alle drie de films doorwerkt. We gaan er niet gewoon één maken en dan de volgende bedenken en daarna de volgende. En parallel daaraan, werken we tegelijk aan alle ontwerpen. Dus we hebben alle wezens en alle omgevingen ontworpen.”

Om dat werk zo goed mogelijk te kunnen verrichten, is dus de beslissing genomen om de films uit te stellen. Hoofdrollen worden gespeeld door Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver en Stephen Lang.

36 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

bioshock300

Avatar

Voor mij hoeft hoefen ze helemaal niet uit te komen eerste was goed mmaar ik denk niet dat we hier nog op zitten te wachten!

sonnycorleone

Avatar

bioshock300 "voor mij hoeft hoefen ze helemaal niet uit te komen eerste was goed mmaar ik denk niet dat we hier nog op zitten te wachten!"
Idd flikker maar lekker op, met je uitstellen!

pmw84

Avatar

Haha typisch iets voor hem

In 2016 wordt het uitgesteld tot 2020 😒

Hij heeft ruim 15 erover gedaan om eerste deel uit te krijgen, maar sinds 2009 heeft hij veels te veel "beloofd en gezegd" waardoor veel mensen de hoop opgeven en geen trek meer in de film krijgen.

Maar ik persoonlijk ben een grote fan van hem en door deze omstandigheden mijn verwachtingen nemen alleen maar toe. Dus beter komt hij met een top top top triology en GEEN director cut. Nog steeds ben ik pist op hem dat hij ruim 17-19 minuten van Terminator 2 heeft uitgeknipt. Naar mijn mening juist die scenes zijn sleutelfiguren om de film en personages beter te begrijpen. Zelfs Avatar (de director cut) was prachtig en zonde dat die scenes bios niet hebben gehaald

SunChaser

Avatar

Er is al een directors cut hoor. Vond die ook beter dan de bioscoopversie

FilmMaster

Avatar

1 kitschfilm is genoeg.

Gigan72

Avatar

Hahahaha ik wist het ....

Banned

Avatar

O+O+O+O+O+:E:E Zijn ze nu NOG niet begonnen met filmen. Hoe moeilijk kan het zijn om weer zo'n dwaze film uit je hoed te toveren Cameron. Geef nu gewoon toe dat de inspiratie al op was bij het eerste deel.

Straks gebruiken ze dit nog in hun marketing campagne. Meer dan 8 jaar heeft Cameron eraan "gewerkt". Hij mag er trots op zijn.

Vleeshaak

Avatar

Hoe langer hij wacht, hoe meer de eerste vergeten gaat worden, want meer dan vette 3D effecten in de bios had hij niet te bieden.

benjamin

Avatar

Banned "Hoe moeilijk kan het zijn om weer zo'n dwaze film uit je hoed te toveren Cameron. "
Zou het feit dat zoiets niet zo moeilijk is misschien erop kunnen wijzen dat Cameron niet zo zeer "weer zo'n dwaze film" wil maken en wel bekommerd is om de kwaliteit?

DeMuizenkoning

Avatar

Banned " Zijn ze nu NOG niet begonnen met filmen. Hoe moeilijk kan het zijn om weer zo'n dwaze film uit je hoed te toveren Cameron. Geef nu gewoon toe dat de inspiratie al op was bij het eerste deel."


Ik vraag me af of je het überhaupt inspiratie kunt noemen; alles was gewoon uit andere films (en games) gekopieerd

Goov25

Avatar

Pfoe, wat een haat hier. Ik vond Avatar écht heel vet! :E

Dat jaartje extra wachten, ach dat kan best. Vond het idd al veel te ambitieus, laten we hopen dat t zich uitbetaalt in de kwaliteit!

StarWars2015

Avatar

Ben wel benieuwd naar de nieuwe Avatar films! Ben bang dat het ook geen eind 2017 word, aangezien Star Wars VIII zich al midden december heeft genesteld. Aangezien Avatar midden december 2009 uitkwam, ga ik er van uit dat ze dat met de nieuwe delen ook willen doen.

aspers

Avatar

En ik denk dat hij een hele leuke deal heeft gemaakt met Disney waardoor de films nagenoeg tegelijk uitkomen met het Avatar gebied in Disney's themepark Animal Kingdom... (opening ergens tussen 2015 en tadaaaa 2017)

Roeltje

Avatar

Goov25 "Vond het idd al veel te ambitieus"


Laten we niet vergeten dat Avatar 2 oorspronkelijk gepland was voor 2014!!
Dat het nu 3 jaar uitgesteld is, is echt veel. Dusja, misschien neemt die man ook wel erg veel tijd. Of het word gewoon echt heel geweldig op verhaaltechnisch en visueel niveau! T+)

Spider-fan

Avatar

'Er zit een laag van complexiteit in het verhaal goed krijgen...'

Is dat eigenlijk Nederlands?

thehungergames

Avatar

Het zou me ook niet verbazen als deze 'flink' teleursteld aan de box office. Avatar verdiende immers zoveel door de 3D hype en de toendertijd bijzondere special effects. Maar op dit moment is 3D niet zo bijzonder meer en ik vraag me af of de special effects van de vervolgen weer zo revolutionair zullen zijn. Het helpt dan ook niet dat het vervolg (waarschijnlijk:+) acht jaar later uitkomt.

Goov25

Avatar

Roeltje "Laten we niet vergeten dat Avatar 2 oorspronkelijk gepland was voor 2014!!
Dat het nu 3 jaar uitgesteld is, is echt veel. Dusja, misschien neemt die man ook wel erg veel tijd. Of het word gewoon echt heel geweldig op verhaaltechnisch en visueel niveau! T+)"

Dat is dus waarom ik de eerdere plannen te ambitieus vond. Als hij weer zo revolutionair wil zijn, én een zo groot verhaal (met name die 3 films) wil vertellen, snap ik dat het langer duurt.

jaime91

Avatar

Hij blijft maar uitstellen, en uitstellen en uitstellen. En dat alleen om een script te schrijven? Duurt het echt daarom zo lang? Wtf?

Edit: oke, oke 3 scripts te schrijven. Maar dan nog. 5 jaar heeft ie de tijd gehad, en nog steeds is ie niet klaar.

Dan is er blijkbaar geen inspiratie voor een vervolg, en hebben ze geen idee waar dit vervolg en de films daarna over moeten gaan. Dus dit gaat vast en zeker een fantastisch vervolg worden! O+

En ik heb niks tegen Avatar. Sterker nog, ik vind het een geweldige film maar Cameron kom pas met een datum als je daadwerkelijk weet wanneer de film klaar is! Of doe het gewoon niet, als je niet weet wat je ermee aan moet!

Olrik

Avatar

Duurt lang zeg...

KeesjeNL

Avatar

jaime91 "Hij blijft maar uitstellen, en uitstellen en uitstellen. En dat alleen om een script te schrijven? Duurt het echt daarom zo lang? Wtf?"
Ja, het verzinnen van een goed verhaal kost nou eenmaal tijd. Bij andere films (zoals bij The Expendables 3) worden acteurs nog gezocht als het filmen al begonnen isO+.

jaime91

Avatar

KeesjeNL "Ja, het verzinnen van een goed verhaal kost nou eenmaal tijd. Bij andere films (zoals bij The Expendables 3) worden acteurs nog gezocht als het filmen al begonnen isO+."


Dat snap ik, maar 5 jaar. ALS de film al uitkomt in 2017, het verbaast me niks als hij volgend jaar weer naar buiten brengt dat de film vertraagt is. Nogmaals ik krijg steeds meer het idee, dat hij zelf niet weet wat hij met het verhaal aan moet.

Als hij wel een duidelijk visie had, dan had een schrijven van een script niet zo lang geduurd.

Maar goed, laten we zeggen dat hij wel een visie heeft. En dat hij wel weet waar hij mee bezig is. Prima, succes ermee en neem vooral de tijd. Maar nogmaals noem dan geen datum! Want het wordt steeds ongeloofwaardiger. Het begint zelfs een beetje lachwekkend te worden.

Frietgezicht

Avatar

Ach ja,als dit nieuws gaat over een jaar uitstel van Batman VS Superman of Captain America Cival War ofzo zou ik het erg jammer vinden. Eind 2017 is 3 jaar weg,daar ga ik mij echt niet mee bezig houden.

KeesjeNL

Avatar

jaime91 "Als hij wel een duidelijk visie had, dan had een schrijven van een script niet zo lang geduurd."
Het kan ook gewoon zo zijn dat Cameron het leuk vindt af en toe updates te geven, omdat anderen in filmland dat creatieve proces altijd pot dicht houden.

KeesjeNL

Avatar

bioshock300 "voor mij hoeft hoefen ze helemaal niet uit te komen eerste was goed mmaar ik denk niet dat we hier nog op zitten te wachten!"
Praat lekker voor jezelf, jochie?

bigmichiel

Avatar

Andere vraag, lijkt me interessant om een poll te zien of mensen überhaupt wel zitten te wachten op nog een avatar. De eerste werd vooral geprezen door het visueel geweld, maar de films zelf wordt over het algemeen als zwak beschouwd. Het visuele trucje hebben we al gezien. Wat moeten de nieuwe delen dan brengen?

benjamin

Avatar

bigmichiel "De eerste werd vooral geprezen door het visueel geweld, maar de films zelf wordt over het algemeen als zwak beschouwd."
Verklaar 'over het algemeen'.

schrader

Avatar

Oke Avatar was een mooie film, maar om nou te zeggen "ik ga hier de helft van mijn leven aan werken", nee. Boyhood is iets wat een unieke film ervaring oplevert, ik weet niet wat ik hiervan moet denken.

StarWars2015

Avatar

benjamin "Verklaar 'over het algemeen'."
Met algemeen word waarschijnlijk het verhaal bedoeld, daar word de film toch wel op afgerekend. Vond het zelf een mooie film, maar het verhaal is verre van origineel bijvoorbeeld (afgezien van de Avatars).

afbeelding

Ed Crane

Avatar

Voor het scenario van de eerste Avatar heeft Cameron ook jaren en jaren de tijd gehad en dat was ook super slecht. Gewoon een bewerking van Pocahontas, maar dan in space en met een zouteloze herhaling van dingen uit z'n eerdere films. Misschien dat't daarom zoveel langer duurt: dit maal moet 'ie zelf iets bedenken. En het moet ook nog eens briljant zijn, want het enige dat ik meekrijg uit interviews is dat Cameron roept hoe geniaal en belangrijk en diepzinnig zijn Avatar-films gaan worden, dus dan moet je met iets geniaals en belangrijks en diepzinnigs komen ook. En dat zal misschien nog niet zo makkelijk zijn, Avatar is Camerons zwakste film (Piranha 2 niet meegerekend.) Zou Cameron er van overtuigd zijn dat z'n eerste Avatar-film ook geniaal en belangrijk en diepzinnig is? Ga toch gewoon lekker drie grandioze Alien-films maken in plaats van deze quasi-diepzinnige hippie kitsch, dat zou cool zijn. :+

Maar goed, hopelijk zit ik ernaast en wordt het een geniaal, diepzinnig, enorm belangrijk meesterwerk dat inderdaad de wereldvrede zal brengen.

Artificialis

Avatar

James Cameron heeft met Aliens en Terminator bewezen dat hij wel degelijk vervolgen kan maken die het origineel overtreffen. Ik houd er sterk rekening mee dat de volgende Avatar films beter kunnen gaan worden dan wat we tot nu toe hebben gezien. Ik vind alle negatieve reacties rondom deze regisseur volledig onverdient en volstrekt onterecht.

M0vieFreak

Avatar

De vervolg delen worden vast en zeker goed want hij neemt de tijd ervoor.

Masterbrain

Avatar

Hij kan de moordende concurrentie gewoon niet aan , zou me niet verbazen als pakweg DC bslist Justice leagh in december 2017 uit te brengen....en meneer Cameron heeft nog meer tijd nodig etc, tenzij de ene de andere overtreft.

Blockbuster

Avatar

Denk dat James Cameron expres wacht op de nieuwste CGI / special effects technieken. Net zoals de eerste Avatar zo lang op zich liet wachten. Hij wil gewoon telkens de eerste zijn met het nieuwste van het nieuwste. Dat was bij The Abyss, Terminator II en Titanic ook het geval.

Superboy

Avatar

Ik vond Avatar een érg leuke en onderhoudende film !

Maar om nou te zeggen dat ik reikhalzend naar de vervolgen zit uit te kijken ...... Nee ..... Als Cameron nog even wacht hoeft het helemaal niet meer

Ik las een keertje op Internet, volgens mij op deze site zelfs, dat Cameron overwoog om alléén nog maar Avatar sequels te maken, en niks anders meer ...... Dat vond ik echt belachelijk

Spijker2

Avatar

Vertaald met Google Translate?

NieuwsFilm

meest populair