Amazon gaat twaalf films per jaar maken

En de films moeten snel op Amazon Prime Instant Video te zien zijn.

Amazon Studios heeft aangekondigd zelf films te zullen maken. De studio wil zo’n twaalf films per jaar maken en die vier tot acht weken nadat deze in de bioscoop hebben gedraaid, online via Amazon Prime Instant Video beschikbaar stellen. ”We kijken ernaar uit om onze productieprocessen uit te breiden naar films,” vertelde Roy Price, vicevoorzitter van Amazon Studios, in de aankondiging.

”Niet alleen zal Prime Instant Video de klanten spannende, unieke en exclusieve films brengen, vlak nadat een film in de bioscoop te zien was, maar we hopen ook dat dit programma voordelen biedt voor filmmakers, die er vaak moeite mee hebben gedurfde verhalen verteld te krijgen, die een publiek verdienen.”

De ontwikkeling van de films wordt geleid door Ted Hope, die meewerkte aan films als Eat Drink Man Woman en Crouching Tiger, Hidden Dragon. ”Het publiek erkent al dat Amazon de lat hoog heeft gelegd met producties op het gebied van series. Er zijn gedurfde concepten op unieke manieren uitgebracht, “ vertelde Hope.



NieuwsFilm

meest populair