Alles over 'Big Hero 6'

Een obscure Marvel-verfilming van Disney Animation...

Komende donderdag komt de film Big Hero 6 uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 5 februari in première.

Big Hero 6


Duur: 102 minutenGenre Actie, Animatie, AvontuurBudget: 20 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieDon Hall , Chris WilliamsScenario Jordan Roberts, Daniel Gerson e.a.Ryan Potter HiroScott Adsit BaymaxDaniel Henney TadashiT.J. Miller FredJamie Chung Go Go
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Hiro Hamada is een wonderkind dat uitblinkt in robottechnologie. Wanneer hij in een gevaarlijk plot terechtkomt, moet hij zijn beste maatje, de robot Baymax, en zijn verschillende vrienden transformeren tot een groep hightech-helden.

Een korte productiegeschiedenis

Big Hero 6 werd bedacht door Steven T. Seagle en Duncan Rouleau. Oorspronkelijk wilden zij dit bijzondere team hun opwachting laten maken in Alpha Flight #17, maar Marvel Comics had vertrouwen in de helden en besloot daarom de helden een geheel eigen miniserie te gunnen. Die kwam in september 1998 uit, onder de titel Sunfire & Big Hero 6 #1.

Dat de comics rond de helden in 2008 nieuw leven ingeblazen werden, was toeval. Marvel Entertainment werd een jaar later opgekocht door Walt Disney en toen moedigde CEO Bob Iger zijn team aan om te zoeken naar obscure titels binnen de gigantische database van de comicuitgeverij.

Regisseur Don Hall vond toevallig een titel die hij wel interessant vond, en kwam ermee op de proppen bij John Lasseter. Hij vond het een goed idee en in juni 2012 maakte Disney bekend dat er inderdaad een film ontwikkeld werd rond de comic.

Eerste reacties

De ontvangst van Big Hero 6 is erg positief. Op RottenTomatoes zien we dat de film een score van 90 procent toegekend krijgt, op 181 recensies. Daarvan waren er slechts 19 negatief. "Erg onderhoudend en geweldig geanimeerd. Big Hero 6 is een snelle, actievolle en vaak ontroerende film."

Box office prestaties

De film is een box office succes. In grote delen van de wereld ging Big Hero 6 al in november 2014 in première en dus staat de opbrengst al hoog, op 505 miljoen dollar. Daarvan is 218,5 miljoen dollar afkomstig uit de Verenigde Staten en nog zo'n 286,6 miljoen dollar uit de rest van de wereld.

Het is moeilijk te voorspellen hoeveel de film in Nederland op gaat brengen. Marvel-films doen het over het algemeen goed in de Nederlandse bioscopen, dus de verwachting is dat dit ook voor Big Hero 6 zal gelden. De opbrengst zou, gezien de opbrengsten van eerdere animatiefilms en Marvel-films, wel eens op de anderhalf tot twee miljoen euro uit kunnen komen.

Trivia

Baymax heeft nu een uitdrukkingsloos gezicht, maar oorspronkelijk zou zijn gezicht vijf expressies krijgen. De slechterik heet Yokai, wat zoveel betekent als geest of spook in het Japans. In de film tref je meer dan tweehonderd verschillende reclameborden aan.

•


•

•




NieuwsFilm

meest populair