Algemeen

Nieuwe 'Friday the 13th'-film belicht de onsterfelijkheid van Jason Voorhees

Hoe kan het toch dat de gemaskerde moordenaar keer op keer terugkeert?

door Zilko Tarici op 15.02.2015 om 17:23 in Algemeen
Tijdens een recent interview met Esquire, heeft Platinum Dunes-producent Brad Fuller zich uitgelaten over de nieuwe reboot van de Friday the 13th-franchise, die momenteel wordt ontwikkeld. Hoewel er nog steeds aan het script wordt gewerkt, had Fuller een interessante opmerking over hoe het toch kan dat moordenaar Jason Voorhees aan het eind van elk van de films wordt gedood, maar toch keer op keer terugkeert:

''Deze films hebben altijd al een bovennatuurlijk aspect gehad. Het gaat natuurlijk tegen alle logica in dat Jason keer op keer wordt omgebracht, maar toch telkens weer terugkeert. Dus dat is iets wat we graag willen belichten. Wat is Jason precies? Dat zijn de dingen waar we nu naar kijken, maar er is nog niks zeker.''

Fuller zei dat David Bruckner, de regisseur van de nieuwe film, met het idee kwam, en dat er mogelijk een soort (zoals in Halloween) Dr. Loomis-achtig personage zal worden geïntroduceerd om de psychologie van het personage te onderzoeken:

''Mensen willen meestal precies weten hoe en waarom dingen gebeuren. Aan het einde van deze films gebeuren er altijd vreemde dingen, maar niemand die er verder van wakker lijkt te liggen. Dat zijn dan ook de dingen waarvan we ons nu afvragen hoe we die kunnen benutten. We zullen zien.''

Het project is al vaker uitgesteld, maar het plan is dat de opnames eind dit jaar van start gaan. Fuller gaf verder aan dat dit geen 'found footage'-film zal worden, maar dat het budget wel lager zal zijn dan de 20 miljoen dollar die werd uitgegeven aan de reboot uit 2009. Friday the 13th zou in mei 2016 de bioscopen moeten bereiken.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Paranoid

Avatar

Onsterfelijk? Ik dacht dat Paul Rudd hem met dobbelstenen had gestopt/vermoord.

Ed Crane

Avatar

Paranoid "Onsterfelijk? Ik dacht dat Paul Rudd hem met dobbelstenen had gestopt/vermoord."


:D - maar dat was Michael Myers in Halloween 6.

Maar van Jason weten we het ook al, want dat zien we in Jason Goes To Hell: hij is eigenlijk een enigszins kleine parasiet-demon in de vorm van een soort drol, die kan bodyhoppen en via een wedergeboorte weer de lichamelijke vorm van Jason kan aannemen. Nee, echt heel cool bedacht...

Pete_027

Avatar

Wel goed nieuws dat het geen 'found footage'-film zal gaan worden. Ik hoop dat we de trage zombie Jason weer terug gaan zien in deze film.

Rorschach

Avatar

James Rolfe (aka Angry Video Game Nerd) van Cinemassacre.com heeft afgelopen week de eerste vier Friday the 13th films onder de loep genomen. Kwamen wat leuke dingen uit.. o.a. dat Jason in het begin ook al kon rennen. ;)

http://cinemassacre.com/2015/02/09/friday-the-13th-1980/

meanrat

Avatar

Damn, wat een domme uitspraken weer allemaa. Mensen willen graag alles weten en dan ga je een film maken die alle vragen beantwoord. Hoe bedoel je mysterie om zeep helpen? Dat wordt dus totaal niet eng.

Ik verwacht dat aan het einde van deze film Jason Voorhees zijn oorspronkelijke gedaante zal onthullen: een grote dikke melkkoe.

Blockbuster

Avatar

Tja, waarom keren Michael Myers, Freddy Krueger, Chucky keer op keer terug. Kom maar op met de theorieen.

Angelater

Avatar

Met verhaallijnen als deze heb ik het idee dat ze de 'fun' uit de films halen. Hoe moeilijk is het nou om Friday the 13th VI te begrijpen? Een bliksemschicht brengt Jason's lijk weer terug tot leven. Sinds die film is hij een ondode slasher. Wat moet er in vredesnaam uitgelegd worden?

Stuur gewoon weer een legioen met hitsige tieners naar een zomer(of winter?)kamp en laat ze lekker als kippen zonder kop rondrennen Smiley face

Chris23

Avatar

Rorschach "James Rolfe (aka Angry Video Game Nerd) van Cinemassacre.com heeft afgelopen week de eerste vier Friday the 13th films onder de loep genomen. Kwamen wat leuke dingen uit.. o.a. dat Jason in het begin ook al kon rennen. ;)

http://cinemassacre.com/2015/02/09/friday-the-13th-1980/"


Aanrader : Crystal Lake Memories: The Complete History of Friday The 13th : 6,5 uur (ja je leest het goed: z e s-enhalf uur) durende docu over alle Friday the 13th`s (tot nu toe), met o.a. bloed onder je nagels halende anekdotes over hoeveel goreshots er uit gehaald moesten worden.(8.6 op imdb. Ok; maar 610 stemmers, maar toch; de docu is i.i.g. beter dan de films zelf.))


"Off topic" : Deze zijn (wat minder lang ;) maar) ook interessant trouwens:

More Brains! A Return to the Living Dead (2011)

Nightmare Factory (2011)

Video Nasties: Moral Panic, Censorship & Videotape

Ray Harryhausen: Special Effects Titan (2011)

Rorschach

Avatar

Oh nice man, thanks! =)

Chris23

Avatar

Rorschach "Oh nice man, thanks! =)"


Smiley face
Kwas deze nog vergeten trouwens :Never Sleep Again: The Elm Street Legacy (2010) (4(!) uur en 8.8 op imdb (2300 stemmers))


(Going To Pieces The Rise And Fall Of The Slasher film
nightmares in red white and blue
Halloween 25 Years Of Terror
Schlock The Secret History of American Movies
herschell gordon lewis the godfather of gore
Birth Of The Living Dead
Rewind This

en

The American Nightmare

moet ik zelf nog zien.)

En hier staat ook goeie shit tussen : http://www.imdb.com/list/ls000057996/

Frietgezicht

Avatar

Waarom geen vervolg op de reboot,was toch weinig mis mee?
We moeten niet doen alsof de andere Friday the 13th films klassiekers zijn ofzo,het is allemaal (soms vermakelijke) bagger.

Rorschach

Avatar

@Chris23
Die gaat ook op de lijst! ;)

nieuwslaatste nieuws

meest populair