Nieuwe 'Friday the 13th'-film belicht de onsterfelijkheid van Jason Voorhees

Hoe kan het toch dat de gemaskerde moordenaar keer op keer terugkeert?

Tijdens een recent interview met Esquire, heeft Platinum Dunes-producent Brad Fuller zich uitgelaten over de nieuwe reboot van de Friday the 13th-franchise, die momenteel wordt ontwikkeld. Hoewel er nog steeds aan het script wordt gewerkt, had Fuller een interessante opmerking over hoe het toch kan dat moordenaar Jason Voorhees aan het eind van elk van de films wordt gedood, maar toch keer op keer terugkeert:

''Deze films hebben altijd al een bovennatuurlijk aspect gehad. Het gaat natuurlijk tegen alle logica in dat Jason keer op keer wordt omgebracht, maar toch telkens weer terugkeert. Dus dat is iets wat we graag willen belichten. Wat is Jason precies? Dat zijn de dingen waar we nu naar kijken, maar er is nog niks zeker.''

Fuller zei dat David Bruckner, de regisseur van de nieuwe film, met het idee kwam, en dat er mogelijk een soort (zoals in Halloween) Dr. Loomis-achtig personage zal worden geïntroduceerd om de psychologie van het personage te onderzoeken:

''Mensen willen meestal precies weten hoe en waarom dingen gebeuren. Aan het einde van deze films gebeuren er altijd vreemde dingen, maar niemand die er verder van wakker lijkt te liggen. Dat zijn dan ook de dingen waarvan we ons nu afvragen hoe we die kunnen benutten. We zullen zien.''

Het project is al vaker uitgesteld, maar het plan is dat de opnames eind dit jaar van start gaan. Fuller gaf verder aan dat dit geen 'found footage'-film zal worden, maar dat het budget wel lager zal zijn dan de 20 miljoen dollar die werd uitgegeven aan de reboot uit 2009. Friday the 13th zou in mei 2016 de bioscopen moeten bereiken.



NieuwsFilm

meest populair