Fraai boek - William Shakespeare's The Jedi Doth Return

Afsluiter van een fraaie trilogie.

[/url]

William Shakespeare's The Jedi Doth Return

Auteur:Ian DoescherPagina's:165Release:2014Taal:Engels
Uitgeverij:Quirk BooksDruk:1Uitvoering:Hardcover
ISBN:978-1-59474-713-7


Na [url=http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=33572]William Shakespeare's Star Wars en opvolger The Empire Striketh Back is het nu tijd om eens te kijken naar het derde deel in de Shakespeareaanse trilogie van Ian Doescher: The Jedi Doth Return. In zijn nawoord laat Doescher weten dat de derde film in de oorspronkelijke trilogie, zijn favoriete is. Of dit boek dan ook het beste is?

Er vallen een paar zaken op als je The Jedi Doth Return leest. Er is bijvoorbeeld meer innerlijk dialoog te lezen dan in eerdere boeken. Erg is dat niet, want de taalvondsten van Doescher kunnen gerust als geniaal omschreven worden. De manier waarop hij het Shakespeareaanse Engels weet te combineren met de bijzondere wereld van Star Wars is erg plezierig om te lezen.



Daar komt nog eens bij, dat Doescher het verhaal van The Return of the Jedi op originele en mooie manier weet te vertellen. Centraal staan uiteraard de avonturen van onze favoriete helden: Luke Skywalker, Leia Organa, Han Solo, Chewbacca en het robotduo R2-D2 en C-3PO. Elk krijgt veel aandacht, maar de echte hoofdpersoon van Doeschers boek lijkt wel R2-D2 te zijn.

De robot heeft namelijk veel innerlijk dialoog, dat in het Engels geschreven is. Enkel als de robot contact heeft met andere personages, bestaat zijn taaltje uit onbegrijpelijke piepjes. Verder zijn de taalvondsten soms weer bijzonder mooi.

Wederom heeft Doescher een nieuwe vorm van spreken bedacht die in dit boek terugkomt. Waar in het vorige boek Yoda sprak in Haiku, spreken de Ewoks in dit boek in een gek taaltje, dat toch te begrijpen is. "Luki Loku! Issa creecher" betekent bijvoorbeeld zoveel als "Kijk, Kijk! Het is een wezen!" Dat soort vondsten maken dat het boek met enige regelmaat een grote glimlach op je gezicht tevoorschijn tovert.



Fans van Star Wars en The Empire Striketh Back zullen meer dan tevreden zijn, als ze dit boek te lezen krijgen. Wederom betreft het een hardcover en net als in de eerdere boeken het geval was, zit het boordevol prachtige illustraties. Die vormen een mooie visuele toevoeging aan het werk.

Ook The Jedi Doth Return is dus een absolute aanrader. Het boek is te koop bij webwinkels als Bol.com en Libris en uiteraard ook bij de betere boekhandel. Met dank aan uitgeverij Quirk Books voor het recensie-exemplaar.

Lees hier meer boekrecensies van FilmTotaal.

NieuwsFilm

meest populair