Steve Martin in Ang Lee's 'Billy Lynn’s Long Halftime Walk'

Hij vergezelt o.a. Garrett Hedlund in het nieuwe oorlogsdrama van de 'Life of Pi'-regisseur.

Steve Martin gaat een rol spelen in Billy Lynn’s Long Halftime Walk, de nieuwste film van regisseur Ang Lee (Brokeback Mountain, Life of Pi). De acteur vergezelt Garrett Hedlund (Tron: Legacy) en nieuwkomer Joe Alwyn in dit oorlogsdrama. Het scenario is afkomstig van Simon Beaufoy, de Oscarwinnaar achter het script van Slumdog Millionaire.

Billy Lynn’s Long Halftime Walk wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van Ben Fountain. Het verhaal volgt de 19-jarige soldaat Billy Lynn, die samen met de rest van de Bravo Company weet te overleven tijdens een afgrijselijk gevecht in Irak. Ze worden feestelijk onthaald in de Verenigde Staten, maar de soldaten kunnen er niet echt van genieten. Het lijkt er namelijk op dat ze elk moment weer terug moeten naar Irak.

Hedlund zal naar alle waarschijnlijkheid de keiharde drilsergeant van Billy (Alwyn) gaan spelen. Hoewel nog niet bevestigd, wordt Martin gelinkt aan de rol van Albert, een Hollywoodproducent die een film wil maken over Billy's oorlogservaringen.

De opnames van Billy Lynn’s Long Halftime Walk gaan in april van start.

NieuwsFilm

meest populair