HBO kondigt streamingdienst HBO Now aan

Deze zal vooral op Apple-consumenten gericht zijn.

HBO heeft gisteren officieel zijn streamingdienst aangekondigd. Daar waren al lange tijd geruchten over en nu is dus bekend dat de dienst, met de naam HBO Now, er gaat komen. Gebruikers krijgen direct toegang tot alle afleveringen van alle seizoenen van de beste HBO-series, tot HBO-films, documentaires, specials en Hollywood-films.

De dienst kost 14,99 dollar per maand en zal gebruikt kunnen worden op een hele reeks Apple-producten, waaronder de iPhone, iPad, iPod en Apple TV. Verder onderhandelt HBO met verschillende providers om het reeds bestaande netwerk van distributeurs uit te kunnen breiden. De dienst is overigens ook beschikbaar op reguliere computers en laptops.

”HBO Now is de volgende fase van innovatie bij HBO,” vertelde Richard Plepler, voorzitter en CEO van HBO. ”Met dit nieuwe partnerschap, een natuurlijke evolutie voor het netwerk, hebben de toegang tot miljoenen Apple klanten, die gewend zijn hun favoriete apps direct te verkrijgen. Nu kunnen ze hetzelfde doen met een HBO abonnement.”

De dienst wordt in april gelanceerd, net op tijd voor de release van het vijfde seizoen van Game of Thrones. Over de Europese lancering van HBO Now is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair