Eerste beeld & synopsis Guy Ritchie's 'Knights of the Round Table'

Charlie Hunnam is Koning Arthur in deze ambitieuze film.

De productie van Guy Ritchie's Knights of the Round Table is officieel van start gegaan en om dat te vieren, gaf Ritchie onderstaande foto van de set vrij. Daarop staat hij samen met hoofdrolspeler Charlie Hunnam. "Eerste dag op KORT" valt te lezen in het bijschrift van Ritchie bij de foto.

Het project waar de regisseur aan werkt is ambitieus en staat gepland als een zes films tellende saga. Het geheel si een hervertelling van de legende van Koning Arthur, die in de zesde eeuw geleefd zou hebben. Het belangrijkste bronmateriaal voor de film is Le Morte d'Arthur van Thomas Mallory, dat in 1485 uitgegeven werd.

Zoals gezegd speelt Hunnam de rol van Arthur Pendragon. Verder zijn er nog rollen voor Astrid Berges-Frisbey als Guinevere) en Eric Bana (Uther Pendragon). Mogelijk worden ook Jude Law en Djimon Honsou nog gecast in grote rollen. De film gaat in juli 2016 in première.

Update: Er is ook een synopsis vrijgegeven. "Dit gedurfde nieuwe verhaal introduceert een jonge en slimme Arthur. Samen met zijn bende is hij de baas in de steegjes van Londonium. Arthur is zich niet bewust van het leven waarvoor hij geboren is, totdat hij het zwaard Excalibur in handen krijgt, en daarmee zijn toekomst. Direct uitgedaagd door de krachten van Excalibur, moet Arthur moeilijke keuzes maken. Met het Verzet en een mysterieuze jonge vrouw genaamd Guinevere, moet hij het zwaard leren gebruiken, zijn demonen confronteren en de mensen verenigen om de wrede tiran Vortigern te verslaan, die zijn kroon gestolen heeft en zijn ouders vermoord.



NieuwsFilm

meest populair