Korte film Hanna Verboom gaat naar Cannes.

Regisseerdebuut 'Het Cadeau' van de actrice is te zien tijdens het filmfestival.

De korte film Het Cadeau van Hanna Verboom is geselecteerd voor de Short Film Corner van het Filmfestival van Cannes. De film zal als internationale titel Alice krijgen. De film vormt het regisseerdebuut van Verboom.

Verboom werd bekend als presentatrice van het muziekprogramma Top of the Pops en door haar hoofdrol in de romantische komedie Snowfever. Even leek ze ook internationaal door te breken toen ze de vrouwelijke hoofdrol wist te bemachtigen in de Amerikaanse film Deuce Bigalow: European Gigolo die werd opgenomen in Nederland. De film evenaarde echter niet het succes van de eerste Deuce Bigalow film en werd neergesabeld door de pers. Roger Ebert noemde het: "aggressively bad, as if it wants to cause suffering to the audience." Daarnaast kreeg het vijf Razzie- nominaties.

Daarna speelde Verboom onder meer in de populaire NET 5 dramaserie De Co-assistent en de tv-serie Feuten. De actrice zal zelf ook naar Cannes afreizen voor het debuut van haar korte film tijdens de 68e editie van het filmfestival.



NieuwsFilm

meest populair