Bioscoopreleases week 12

Met o.a. Cinderella, Insurgent en The Second Best Exotic Marigold Hotel.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

The Divergent Series: Insurgent (2015)


The Divergent Series: Insurgent legt de balk nog hoger voor Tris, als ze in de ruïnes van het futuristische Chicago op zoek gaat naar antwoorden. Tris (Shailene Woodley) en Four (Theo James) zijn nu vluchtelingen, opgejaagd door Jeanine (Kate Winslet), leider van de machtswellustige Eruditie-factie. In een race tegen de klok moeten ze uitvogelen waarom de familie van Tris zich opofferde en waarom de leiders van Eruditie alles doen om hen tegen te houden. Nagejaagd door beslissingen uit het verleden, maar wanhopig haar geliefden te beschermen, moet Tris, met Four aan haar zijde, de ene na de onmogelijke uitdaging zien te overkomen.
Bekijk de afbeelding

Cinderella (2015)


In het verhaal van Cinderella, ofwel Assepoester, volgen we het lot van de jonge Ella, wier vader opnieuw trouwt na de dood van Ella's moeder. Omdat ze haar liefhebbende vader wil steunen, verwelkomt Ella haar nieuwe stiefmoeder Lady Tremaine en haar dochters Anastasia en Drisella met open armen. Als Ella's vader echter ook onverwacht sterft, wordt ze het slachtoffer van haar jaloerse en gemene nieuwe familie. Ella is nu niks meer dan een dienstmeid bedekt door as, wat haar de bijnaam Assepoester oplevert. Ondanks deze tegenspoed laat Ella zich niet kennen en probeert ze haar moeders laatste woorden te eren en 'moedig en aardig te blijven'. Als ze vervolgens een knappe vreemdeling ontmoet in de bossen, die een prins blijkt te zijn, lijkt Ella's lot eindelijk te veranderen.
Bekijk de afbeelding

The Second Best Exotic Marigold Hotel (2015)


The Best Exotic Marigold Hotel 2 toont de uitbreidingsdrang van Sonny. Dat eist meer van zijn tijd dan hij beschikbaar heeft, vooral als je zijn aanstaande huwelijk met Sunaina in het achterhoofd houdt. Sonny heeft ditmaal zijn oog laten vallen op een veelbelovend nieuw gebouw, nu zijn eerste bedrijf, The Best Exotic Marigold Hotel for the Elderly and Beautiful, nog maar één plek vrij heeft, voor niewelingen Guy (Gere) en Lavinia (Greig). Evelyn en Douglas werken nu in Jaipur, en vragen zich af waar hun regelmatige dates toe zullen leiden. Ondertussen proberen Norman en Carol hun weg te vinden in een moeilijke exclusieve relatie, en Madge moet kiezen tussen twee rijke mannen. De enige die lijkt te weten wat het beste is, is Muriel, de nieuwe co-manager van het hotel, die ieders geheimen kent. Terwijl het veeleisende traditionele Indiase huwelijk dichterbij komt, presenteert zich een onverwachte weg voorwaard.
Bekijk de afbeelding

Dying of the Light (2014)


Evan Lake, een bureaumedewerker van de CIA wordt wegens dementie gedwongen met pensioen te gaan. Maar tegelijkertijd ontdekt hij dat zijn voormalig aartsvijand, Jihadist Muhhamed Banir, niet zo dood is als twee decennia geleden gedacht werd. Hij krijgt een experimentele medische behandeling. Banirs precieze locatie is onbekend. Met de hulp van een jonge agent probeert Evan Banir op te sporen, om hem te confronteren voordat het te laat is voor hen allebei. Evans zoektocht brengt hem van Boedapest naar Mombasa, waar hij, vermomd als een dokter, zijn vijand moet confronteren.
Bekijk de afbeelding

Le meraviglie (2014)


De twaalfjarige Gelsomina en haar drie zusjes leven in een vreemde, afgezonderde wereld die hun vader ter bescherming om hen heen gecreëerd heeft. Niets zal aan het einde van de zomer echter nog hetzelfde zijn.
Bekijk de afbeelding

Return to Ithaca (2014)


Vijf oude vrienden zitten op een terras, uitkijkend over Havana. Ze vieren de terugkeer van Amadeo na 16 jaar ballingschap in Madrid. Van zonsondergang tot zonsopgang praten ze over hun jeugd, de band die ze vormden, ervaringen en ongerealiseerde dromen.


NieuwsFilm

meest populair