Prijzen Holland Animation Film Festival bekend

'House of Unconsciousness' en 'On the White Planet' behoren tot de winnaars.

De winnaars van het Holland Animation Film Festival (HAFF) zijn vanavond in Utrecht gekozen. Dit internationale festival voor animatiefilm, dat werd opgericht in 1985 en met ingang van 2009 een jaarlijks evenement werd, fungeert als ontmoetingsplaats en inspiratiebron voor animatieprofessionals en aankomend talent en promoot animatiefilm als aantrekkelijke culturele vrijetijdsbesteding voor een breed publiek.

Priit Tender won dit jaar de Grand Prix shorts in de categorie narratief met House of Unconsciousness. Volgens het juryrapport voelde je het zelfvertrouwen van de regisseur door de film heen en "creëren de vloeiende beelden taferelen die ons continu in een wereld trekken vol prachtige symboliek en bizarriteit.”

De Grand Prix voor feature film ing naar Bum-wook Hur voor On the White Planet. Volgens de jury won de film dankzij de simpele maar effectieve stijl. Max Italiaander en Levi Jacobs wonnen de Grand Prix voor Nederlandse animatie voor hun videoclip Nobody Beats the Drum: Let it Go en Small People with Hats won beste studentenfilm.



NieuwsFilm

meest populair