Publieksprijzen SXSW Film Awards uitgereikt

'Krisha’ en ‘Hello, My Name is Doris’ vallen in de prijzen.

De publieksprijzen van het South by Southwest film festival in Texas (beter bekend als het SXSW) zijn uitgereikt. Hierbij werden in totaal 150 films vertoond, waaronder 62 van debuterende regisseurs.

Krisha van Trey Edward Shults won in de categorie 'narrative feature competition'. Peace Officer van Scott Christopherson en Brad Barber won in de categorie beste documentaire bij het publiek.

In de 'headliners' categorie werd Hello, My Name is Doris gekozen van Michael Showalter met Sally Field gekozen. In deze romantische komedie speelt Field een dame van in de zestig die met een jongere man een relatie krijgt. Haar prestatie werd eerder al door Variety's Ramin Setoodeh genoemd als een van de prestaties van een actrice om naar uit te kijken en een mogelijke mededinger volgend jaar voor de Oscar voor beste actrice.

A Brave Heart: The Lizzie Velasquez won de 'documentary spotlight' prijs. Deze film gaat over Lizzie Velasquez, een activiste tegen online pesten. Velasquez werd geboren met een zeldzaam syndroom dat ervoor zorgde dat ze niet kon aankomen en kreeg zelf veel te maken met pesten in het echt en online en besloot door haar eigen ervaringen activiste te worden.

De volledige lijst prijswinaars vind je op /sxsw.com.



NieuwsFilm

meest populair