Video

Eerste trailer 'Apenstreken' van Johan Nijenhuis

Een Dickens-achtig verhaal over een jong weeskindje.

door Jim Pedd op 30.03.2015 om 18:14 in Video
Hieronder de eerste trailer van Apenstreken, de nieuwe jeugdfilm van regisseur Johan Nijenhuis. Het Dickens-achtige verhaal draait om de negenjarige Wim (Tygo Bussemakers), die ervan droomt om naar school te gaan. Maar hij woont in een weeshuis, waar hij samen met de andere kinderen uitgebuit wordt en moet werken in de illegale bezemfabriek die in de kelder van het weeshuis ligt. Dat alles maakt het bij voorbaat onmogelijk om zijn droom te realiseren. Althans, zo lijkt het…

Wim weet namelijk te ontsnappen uit het weeshuis en mag schuilen op de boerderij van Jet (Mees Smits). Daar wachten ze de Schoolwet af, die kinderen van zes tot twaalf verplicht naar school te gaan. De twee beginnen een race tegen de klok vol spannende avonturen, kattenkwaad en nieuwe vriendschappen. Wim moet daarbij vooral uit handen zien te blijven van de gemene directrice van het weeshuis.

Apenstreken, waarin naast Bussemakers en Smits ook Yvon Jaspers, Guus Dam, Arjan Ederveen en Lars Henckens spelen, gaat op 10 juni in première.


2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Dit heb ik volgens mij bij niemand dat ik zelfs de trailer niet wil kijken. Johan Nijenhuis haha

bagheera

Avatar

Hmm, uitgebuit schattig weeskindje komt bij een rijke familie in huis. Waar hebben we dat (twee keer) gezien? Ziet eruit als Oliver Twist meets Annie meets Pietje Bell. Desalniettemin lijkt het me wel een leuke film voor de kinderen.

NieuwsFilm

meest populair