Eerste trailer 'Apenstreken' van Johan Nijenhuis

Een Dickens-achtig verhaal over een jong weeskindje.

Hieronder de eerste trailer van Apenstreken, de nieuwe jeugdfilm van regisseur Johan Nijenhuis. Het Dickens-achtige verhaal draait om de negenjarige Wim (Tygo Bussemakers), die ervan droomt om naar school te gaan. Maar hij woont in een weeshuis, waar hij samen met de andere kinderen uitgebuit wordt en moet werken in de illegale bezemfabriek die in de kelder van het weeshuis ligt. Dat alles maakt het bij voorbaat onmogelijk om zijn droom te realiseren. Althans, zo lijkt het…

Wim weet namelijk te ontsnappen uit het weeshuis en mag schuilen op de boerderij van Jet (Mees Smits). Daar wachten ze de Schoolwet af, die kinderen van zes tot twaalf verplicht naar school te gaan. De twee beginnen een race tegen de klok vol spannende avonturen, kattenkwaad en nieuwe vriendschappen. Wim moet daarbij vooral uit handen zien te blijven van de gemene directrice van het weeshuis.

Apenstreken, waarin naast Bussemakers en Smits ook Yvon Jaspers, Guus Dam, Arjan Ederveen en Lars Henckens spelen, gaat op 10 juni in première.



NieuwsFilm

meest populair