Pathé stapt uit Nationale Bioscoopbon

En lanceert een eigen bon.

Pathé heeft besloten niet langer mee te doen met de Nationale Bioscoopbon. Bonnen gekocht na 1 april, zijn niet meer geldig vanaf vandaag. Dit komt voort uit een lopend conflict tussen de bioscopenketen en de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB).

Er wordt al langer gebakkeleid over de rol die de NVB zou moeten spelen. Volgens Pathé is die te commercieel, want het is een branchevereniging. ”Die zou zich bezig [moeten] houden met het behartigen van belangen, niet met risicovolle commerciële activiteiten,” vertelt Robbert Schuurmans, commercieel directeur van Pathé aan NRC.

Volgens de NVB is de bioscoopbon echter een belangrijk marketinginstrument dat zorgt voor een stimulans in de bezoekersaantallen van bioscopen. De Pathé stelde eerder al voor dat er een andere invulling gegeven zou worden aan het concept, waarop de NVB de exploitatie van de bioscoopbon onderbracht bij een stichting. Voor Pathé was dat niet genoeg.

Nu lanceert de keten een nieuwe bon, die voor 9,95 euro te koop is bij een hele reeks supermarkten. De cadeaukaart, die BioscoopCadeau heet, is soms duurder dan het kaartje voor een voorstelling en geld zal er niet teruggegeven worden.



NieuwsFilm

meest populair